Ampumahiihdon superlupaus katosi karmaisevalla tavalla lajikartalta – kertoo nyt kahdeksan vuotta myöhemmin, miksi: "En nähnyt mitään tietä ulos"

Julie Bonnevie-Svendsen oli Norjan lupaavin ampumahiihtäjä. Hän kuitenkin katosi lajikartalta yhtäkkiä ja kertoo nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, miksi. 

Hän nousi lajin huippujen joukkoon hyvin nuorena. Ura aikuisten tasolla päättyi kuitenkin jo kuuden vuoden kilpailemisen jälkeen ja hän katosi kokonaan ampumahiihtoympyröistä. Hän oli debytoinut maailmancupissa 18-vuotiaana vuonna 2005. 

Bonnevie-Svendsen kertoi NRK:lle, että siirtyminen junioreista aikuisten tasolle oli raskasta. Se ajoi nuoren urheilijan loppuun. 

– Se oli erittäin rankka loppu minun uralleni. Siinä pyöri mielessä raskaita asioita ja psyykkeeni ei ollut valmis siihen. Kaikki loppui masennukseen ja siihen, että eristäydyin. En nähnyt mitään tietä ulos, Bonnevie-Svendsen sanoi NRK:n haastattelussa.

– Kun ampumahiihtokupla poksahti, tuli aika pimeää. Raskaita ajatuksia ja psyyke, joka ei ollut valmis siihen, Bonnevie-Svendsen jatkaa. 

Hän sai ensiksi mononukleoosin (pusutauti), joka johti fyysisiin ja psyykkisiin ongelmiin. Sen jälkeen hän kärsi syömishäiriöstä. 

– Ruuansulatus ja hengitys heikensi aineenvaihduntaa. En saanut energia, jota tarvitsin. Se mitä söin, ei ollut enää nautintoa, nykyään 31-vuotias Bonnevie-Svendsen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat