Ammuttu ruotsalaisräppäri oli saanut vakavia uhkauksia jo pitkään: Poliisi tutkii somevideolla esiintyneiden naamioituneiden miesten osuutta

1:24
Voisiko nuoren rap-artistin surman kaltainen tragedia tapahtua täällä? Räppäri Paleface näkee kaksi merkittävää eroa Ruotsissa ja Suomessa

19-vuotias rap-artisti Einár oli saanut uhkauksia pitkään ennen kuolemaansa. Tilanne oli alkanut pahentua kuun alussa.

Aftonbladetin tietojen mukaan rap-artisti Einár, oikealta nimeltään Nils Kurt Erik Einar Grönberg, oli saanut vakavia uhkauksia jo pitkään ennen kuin hänet ammuttiin myöhään torstai-iltana Tukholmassa.

Aftonbladet kertoo, että uhkailu kiihtyi sen jälkeen, kun Einár pidätettiin ravintolassa tapahtuneen puukkotappelun jälkeen lokakuun alussa.

Expressenin mukaan Einár oli tapahtumahetkellä kahden muun räppärin seurassa ja kummallakin seuralaisella on aiempaa rikostaustaa ja yhteyksiä rikollis- ja jengiverkostoihin.

Kaksi henkilöä poistui ampumispaikalta

Silminnäkijöiden mukaan ammuskelu alkoi, kun seurue poistui polkupyörien pysäköintitilasta. Kaksi naamioitunutta miestä avasi tulen ja Einár lähti seurueensa kanssa pakoon tulitusta.


Lopulta hyökkääjä ampui Einárin 1,5 metrin päästä teloitustyylisesti asuinrakennuksen sisäpihalla. Poliisi vahvistaa, että Einár menehtyi tapahtumapaikalle.

Aftonbladetin tietojen mukaan kahden henkilön on nähty poistuvan ampumispaikalta ja poliisi vahvistaa lehdelle etsivänsä useampaa kuin yhtä ampujaa. Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty.

Poliisi tutkii somessa leviäviä videoita

Einárin kuoleman jälkeen somessa on levinnyt videoklippejä, joissa esiintyy kaksi naamioitunutta asetta kantavaa miestä. Videot on julkaistu ammuskelun iltana.

Yhdellä videolla näkyy teksti "smoked" ja ase-emoji, toisessa soi Einárin kappale.

Expressenin mukaan poliisi tutkii, videolla esiintyvien henkilöiden osuutta Einárin surmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja