Mainos

Ammattipyöräilijä: Autoilijat tarjoavat äänimerkkiä ja nyrkkiä – sai myös tappouhkauksen

Suomalaiset autoilijat sietävät huonosti pyöräilijöitä. Näin voi päätellä tarinoista, joita pyöräilyä tosissaan treenaavat kertovat.

Turkulainen ammattipyöräilijä Ville Suominen kertoo MTV Uutisille, että hänelle puidaan nyrkkiä, näytetään keskisormea ja annetaan äänimerkkiä viikoittain. Kaikki nämä tilanteissa, joissa hän on pyöräillyt liikennesääntöjä noudattaen muulle liikenteelle vaaraa tai haittaa aiheuttamatta.

– Ajoharjoituksia ei voi tehdä pyörätiellä ja silloin siirrymme autotielle. Tavalliset siirtymätaipaleet ajamme toki pyöräteitä, kertoo Ville Suominen.

Suomisen mukaan kevyen liikenteen väylillä on vaarallista pyöräillä nopealla vauhdilla, koska esimerkiksi koirien yllättävät puolen vaihdot aiheuttavat vaaratilanteita.

– Olen kaatunut monta kertaa sen takia, että koira on tehnyt jotakin yllättävää pyörätiellä, sanoo Suominen.

– Kun sitten ajamme maantien reunassa, melkein aina joku autoilija tööttää tai heiluttaa nyrkkiä. Tämä on viikoittaista, joskus saamme ajaa lenkkimme rauhassakin.

Uhkasi tappaa molemmat

Pelottavin tilanne, johon Suominen kertoo joutuneensa, sattui pari vuotta sitten rauhallisella maantiellä maaseudulla, missä pyöräteitä ei ollut lähelläkään.

– Ajoimme veljeni kanssa peräkkäin ja kuulimme auton lähestyvän takaa. Auto kiihdytti ja ohitti meidät hyvin läheltä, aloittaa Suominen kertomuksensa.

– Sen verran sapetti, että veljeni näytti käsimerkillä eli sormella päätään koputtaen, että mitä oikein ajattelit. Silloin autoilija pysähtyi, nousi autosta ja huusi meille, että tapan teidät molemmat, kertoo Suominen.

Hänen mukaansa tilanne oli pelottava ja he kiersivät edelleen tien laidassa vihaisena olleen autoilijan mahdollisimman kaukaa.

– Rekisterinumero jäi siinä hässäkässä ottamatta ylös ja kun soitimme poliisille, paljoa ei ollut tehtävissä, päättää Suominen.

Pyöräilijöihin kohdistuva raivo on  Suomisen mukaan suomalainen ilmiö.

– Olen harjoitellut paljon Espanjassa ja Yhdysvalloissa, eikä kummassakaan maassa ole koskaan ollut mitään ongelmia autoilijoiden kanssa. Vain suomalaisilla autoilijoilla on outo tarve kouluttaa pyöräilijöitä, sanoo Suominen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.