Ammattiliitot vaativat Traficomia perumaan kaavaillut yt-neuvottelut: "Valtio työnantajana osoittaa erittäin huonoa esimerkkiä"

Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko vaativat liikenne- ja viestintävirasto Traficomia panemaan jäihin suunnitelmansa aloittaa lähes koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

Mahdolliset henkilöstövähennykset ensi viikolla alkavissa neuvotteluissa kohdistuisivat enintään 120 henkilöön.

Liitot katsovat, että Traficom ylireagoi, koska sillä on vielä jäljellä käytettävissä olevaa siirtomäärärahaa vähintään ensi vuoden tarpeisiin. Yt-neuvottelut saattavat niiden mukaan heikentää viraston kykyä vastata kansalaisten terveysturvallisuudesta joukkoliikenteessä ja liikenteen terminaaleissa. Lisäksi Traficomilla on keskeinen rooli määritellä liikenne- ja viestintäministeriön koronatilannekuvaa ja matkustusrajoituksia, liitot huomauttavat.

– Valtio työnantajana osoittaa erittäin huonoa esimerkkiä työllisyyden ylläpitämisestä koronakriisin keskellä. Hallitus kehotti keväällä välttämään yt-neuvotteluita ja irtisanomisia nykyisessä tilanteessa, vaikka siihen olisi virastoilla aihetta. Traficomin toiminta sopii erittäin huonosti hallituksen linjaukseen ja tähän aikaan, liitot moittivat kannanotossaan.

Korona vie tuloja

Traficomin mukaan yt-neuvottelujen tavoitteena on tasapainottaa viraston taloustilannetta ja turvata viraston perustehtävien jatkuvuus sekä palvelut kansalaisille ja organisaatioille.

Viraston mukaan yt-neuvotteluissa haetaan säästöjä myös muista kohteista esimerkiksi toimintatapoja tehostamalla ja prosesseja kehittämällä.

Traficom arvioi, että korona vaikuttaa viraston tuloihin, joiden ennakoidaan alenevan tänä ja ensi vuonna. Pandemian arvioidaan vaikuttavan liikennesektoriin merkittävästi ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan. Traficom ei myöskään näe, että budjettirahoitusta voitaisiin kasvattaa valtiontalouden kiristyvän tilanteen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja