Ammattilaisen vinkit: Miten peräkärryn saa menemään peruuttaessa haluttuun suuntaan?

Näin peruutat peräkärryn kanssa 1:42
Katso videolta ammattilaisen vinkit peräkärryn kanssa peruuttamiseen, jotta tosipaikassa sormi ei mene suuhun.

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Jos peräkärryn kanssa ei ole ennen peruuttanut, voi moni asia mennä kokemattomalla kuskilla pieleen. Pienellä harjoittelulla sekä yllä olevan videon katsomalla juonen päästä saa kuitenkin helposti kiinni.

Autolla peruuttaminen on aina vaikeampaa kuin huomattavasti tutumpi eteenpäin ajaminen.

Lisähaastetta peruuttamiseen tulee silloin, jos autoon on kytketty perävaunu. Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen on huomauttanut, että perävaunun kanssa peruuttaessa ohjausliikkeiden suunnan hahmottaminen sekä niiden oikea ajoittaminen on tärkeää.

Mikäli peruuttaminen ei ole täysin välttämätöntä, on sitä Vesalaisen mukaan usein järkevä välttää.

– Peruuttamista kannattaa välttää, jos vain on mahdollista. Usein yhdistelmä on järkevämpi kääntää kiertämällä kortteli tai etsimällä lähistöltä kenttä, pysäköintialue tai vastaava, jolla kääntäminen onnistuu etuperin ajamalla, Vesalainen on sanonut.

Mikäli kuljettajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä peruuttamaan kärry perässään, tulee mielessä pitää muutama perusasia.

Katso yllä olevalta videolta, miten temppuileva peräkärry saadaan hallintaan ja kuinka peräkärryn kanssa peruutetaan sekä suoraan että kääntyessä. Katso alta, miten kärryn kanssa peruuttaminen sujui noviisilta.

Näin peräkärryn kanssa peruuttaminen sujuu noviisilta 3:18
Ennen kuin lähdet vetämään peräkärryä, on otettava selvää muutamasta asiasta. Katso videolta, miten peruuttaminen sujuu noviisilta.

Lue myös:

    Uusimmat