Ammattijärjestäjä kertoo, mihin käyttäisi 15 minuuttia keittiössä

Marttojen asiantuntija neuvoo: Tee tämä kodin pikasiivous, kun aika on kortilla 1:12
KATSO MYÖS: Marttojen asiantuntija neuvoo: Tee tämä kodin pikasiivous, kun aika on kortilla.

Keittiön järjesteleminen on kodin muihin huoneisiin verrattuna helppoa: kaappeja on paljon ja osa niiden sisällöstä menee kirjaimellisesti vanhaksi.

Ammattijärjestäjä Ilana Aallon uusi Vartin voima -teos väittää, että 15 minuutissa pääsee kodin järjestelemisessä pitkälle. Mutta mihin hän käyttäisi vartin kodin eri huoneissa? Lue, miten Aalto järjestelisi esimerkiksi olohuoneen tai kylpyhuoneen.

Keittiössä Aalto käyttäisi vartin viemällä pois sinne kulkeutuneita tavaroita, jotka esimerkiksi kuuluvat muihin huoneisiin.

– Kaikkein helpointa on laittaa pois paikoiltaan olevia tavaroita paikoilleen, mutta kyllähän 15 minuutissa saa vetolaatikon järjestettyä, pätkästä ruoka-ainekaappia katsottua päiväykset ja järjesteltyä paketit niin, että niihin pääsee helposti käsiksi, hän pohtii.

"Keittiöstä on helppo ottaa yksi kaappi ja siitä yksi hylly"

Keittiön järjesteleminen on helppoa, koska se on suunniteltu tavaroiden säilyttämiseen. On kaappia ja hyllyä, jotka on usein jaettu pienempiin osiin. Vartissa voi vilkaista vaikkapa pelkkää maustelaatikkoa.

– Keittiöstä on helppo ottaa yksi kaappi ja siitä yksi hylly. Ja jos siihen meneekin vain seitsemän minuuttia, jatkaa seuraavalle hyllylle, Aalto vinkkaa.

Jauhojen ja säilyketölkkien järjestämisessä on siivouksesta ahdistuvalle myös yksi lisävaltti: keittiössä tavarat voivat kirjaimellisesti mennä vanhoiksi.

– Ei tarvitse itse tehdä niin paljon päätöksiä. Voi katsoa päiväyksiä ja antaa niiden kertoa!

Katso myös: Testasimme superhelpon minuuttisiivouksen, jossa kotia siivotaan vain muutaman minuutin ajan

Testasimme"minuuttisiivouksen"– tarvitset vain 3 minuuttia 0:37
Katso "minuuttipuunauksen" tulos!

Osittainen lähde: Ilana Aalto: Vartin voima, 365 nopeaa konstia kodin järjestämiseksi (Atena, 2024) 

Lue myös:

    Uusimmat