Juustokakku:
- 1 levy valmista murotaikinaa
- 2 munaa, keltuaiset ja valkuaiset erikseen
- 0,75 dl hienoa sokeria
- 200 g tuorejuustoa
- 100 g maitorahkaa
- yhden sitruunan raastettu kuori
- 0,5 dl vehnäjauhoja
Painele taikina pienten muffinssivuokien tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 165 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu sitruunan kuori. Siivilöi joukkoon myös jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täytettä pohjien päälle niin, että reunaan jää n. 1/3 kohoamisvaraa. Paista 160 asteessa n. 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile.
Hedelmäkompotti:
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 tähtianis
- 1 appelsiini (myös kuori raastettuna)
- 1 kiivi
- 1 hapan omena
Raasta appelsiinin kuori. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, tähtianis ja appelsiinin kuori. Kiehauta ja anna jäähtyä. Kuori hedelmät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita liemi ja hedelmät keskenään ja tarjoile juustokakun kanssa.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala