Amber Heard kertoo sovitelleensa kunnianloukkausjutun Johnny Deppia vastaan: "Tämä ei ole myönnytys"

Amber Heardin ja Johnny Deppin taistelu sai uuden käänteen – Heard ilmoitti peruneensa valituksen tuomiosta 3:21
Katso videolta: Amber Heardin ja Johnny Deppin taistelu sai uuden käänteen – Heard ilmoitti peruneensa valituksen tuomiosta.

Amber Heard kertoo sosiaalisessa mediassa peruneen valituksensa ja päättäneensä sovitella kunnianloukkausoikeudenkäynnin Johnny Deppiä vastaan.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Amber Heard julkaisi maanantaina 19. joulukuuta Instagram-tilillään lausunnon, jonka mukaan hän olisi perunut valituksensa koskien virginialaisen oikeuden kesällä antamaa päätöstä hänen ja ex-aviopuoliso Johnny Deppin välisessä kunnianloukkausoikeudenkäynnissä, uutisoi muun muassa Variety.

Oikeus päätti 1. kesäkuuta, että kumpikin osapuoli oli syyllistynyt kunnianloukkaukseen toisiaan kohtaan: Heard vuonna 2018 Washington Post -lehdessä julkaistun mielipidekirjoituksen takia, jossa hän kuvaili olevansa "perheväkivallan julkinen uhri" ja Depp puolestaan asianajajansa esittämän lausunnon tähden, jossa hän väitti Heardin esittämien syytösten olevan "huijausta". 

Valamiehistö määräsi Heardin maksamaan Deppille alunperin 15 miljoonan dollarin korvaukset, mutta tuomiota kuitenkin laskettiin 10 miljoonan tietämille Virginian osavaltion lain vuoksi. Depp määrättiin maksamaan Heardille 2 miljoonaa dollaria. 

Heard jätti heinäkuussa valituksen, jossa hänen asianajajansa vetosi "tuomioistuimen tekemiin virheisiin". Nyt julkaisemassaan päivityksessä Heard kertoo päätyneensä sovittelemaan asian. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Pitkän harkinnan jälkeen olen tehnyt hyvin vaikean päätöksen sovitella entisen aviomieheni minua vastaan Virginiassa nostaman kunnianloukkaustapauksen. Minulle on tärkeää sanoa, etten koskaan valinnut tätä. Puolustin totuuttani, ja näin tehdessäni elämäni sellaisena kuin sen tunsin tuhoutui, Heard kirjoittaa lausuntonsa alussa. 

– Sosiaalisessa mediassa kohtaamani mustamaalaus on vahvistunut versio tavoista, joilla naisia uhrataan uudelleen, kun he tulevat julkisuuteen. Nyt minulla on vihdoin mahdollisuus vapautua jostakin, mistä yritin lähteä yli kuusi vuotta sitten, ja vieläpä ehdoilla, joihin voin suostua. En ole myöntänyt mitään, tämä ei ole myönnytys. Ei ole mitään rajoituksia sen suhteen, että ääneni kulkee eteenpäin.

Lausunnossaan Heard kertoo menettäneensä uskonsa yhdysvaltalaiseen oikeusjärjestelmään ja kertoo kokevansa, että oikeudenkäynnin aikana hänen "suojaamattomista todistajanlausunnoistaan tuli viihdettä ja sosiaalisen median ravintoa".

Hän vertaa kirjoituksessaan yhdysvaltalaista oikeusjärjestelmää brittiläiseen, josta hänellä on niin ikään kokemusta. Deppin ja The Sun -lehden välinen oikeudenkäynti käytiin vuonna 2020, kun Depp haastoi lehden oikeuteen "vaimonhakkaaja"-termin käytöstä. Heard toimi tuolloin The Sunin todistajana, ja Depp hävisi kyseisen oikeudenkäynnin.

Heardin mukaan kaikista parasta olisi saada uusi oikeudenkäynti, jossa uusi valamiehistö kävisi läpi todisteet, jotka esitettiin hänen ja Deppin välisessä oikeudenkäynnissä. 

– En yksinkertaisesti pysty enää käymään sitä läpi kolmatta kertaa, hän kuitenkin toteaa kirjoituksessaan. 

Heard ja Depp olivat naimisissa vuosina 2015-2017. Heidän monivaiheisen ja ilmeisen riitaisan avioliittonsa vaiheita selviteltiin useita viikkoja kestäneessä oikeudenkäynnissä, jota pystyi seuramaan suorana lähetyksenä ympäri maailman. 

Heinäkuussa uutisoitiin, että yhdysvaltalaistuomari hylkäsi Heardin vaateen tuomion kumoamisesta ja uudesta oikeudenkäynnistä. Heardilla oli kuitenkin yhä mahdollisuus valittaa päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat