Mainos

Ex-toimitusjohtaja Jungner Sipilä-gatesta: "Yle tarvitsee naarasleijonan"

7:16

Ylen entinen toimitusjohtaja ja viestintätoimisto Kreabin nykyinen toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoo aamun Huomenta Suomessa, että Sipilä-gate syntyi laihoista eväistä.

– Eihän tässä oikeastaan ole kysymys todennäköisesti mistään muusta kuin siitä, että Sipilä ei ole huomannut, että saattaisi olla esteellinen, Jungner sanoo viitaten siihen, mistä kohu alun perin lähti.

Kohu laajeni eilen Ylen sisäisiin suhteisiin, kun mediassa alettiin puida Sipilän yrityksiä rajoittaa Ylen uutisointia liittyen Terrafame-kohuun. Sipilä hiiltyi, kun Yle julkaisi viime perjantaina uutisen Sipilän sukulaisten omistaman Katera Steel -yhtiön Terrafamelta saamasta tilauksesta. Pääministeri Sipilä lähetti Ylen toimittajalle ja vastaavalle päätoimittajalle viime perjantaina parikymmentä sähköpostiviestiä, joissa hän esimerkiksi kertoi arvostuksensa Yleen olevan täysi nolla.

– Tämä oli loistava herätys Ylelle. Jotain on pielessä, Jungner sanoo.

Jungner huomauttaa, että silloin tällöin Yleen kohdistuu ulkopuolista painetta. Silloin tarvitaan voimakas puolustusreaktio toimittajien tukemiseksi, mikä nyt jäi täysin puuttumaan.

– Siellä pitäisi olla joku, joka saman tien nousee vähän niin kuin naarasleijonan tavoin puolustamaan pentuaan.

Jungnerin mielestä vasta selkeän toimittajalle julkisesti osoitetun tuen jälkeen voidaan pohtia sisäisesti, voisiko jotain tehdä paremmin.

Jungner kehuu Ylen rohkeita naisia: Susanne Päivärintaa, joka rohkeasti hiillosti eilen A-Studiossa Atte Jääskeläistä kohusta, ja toimittaja Salla Vuorikoskea, joka kertoi avoimesti, miten asiat etenivät.

– Vuorikoski on tarinan sankari: ihminen, joka puhuu avoimesti tosi vaikeassa tilanteessa ja rohkaisee pitämään huolta oikeuksistaan.

Jungnerin mielestä Jääskeläisen päätös sulkea hanoja Sipilä-uutisoinnissa oli oikea, mutta päätös tuli liian myöhään, eikä hän selittänyt sitä tarpeeksi.

– Sipilän kohtaama julkisuus Ylestä oli iso, vaikka kyse ei ollut kovin isosta virheestä, hän huomauttaa.

Jungner naurahtaa, että kohta kaikki ovat uhriutuneet Sipilä-kohussa, mikä ei ole kannattavaa. Hän peräänkuuluttaa mielen malttia.

– Sipilän alkuperäinen virhe oli pahimmillaan vahinko, ja silti lähdettiin epäilemään motiiveja ja salaliittoja.

Jungnerin mielestä tilanne on vaarallinen, koska nyt vedetään lokaan täysin turhan takia sekä pääministeriyttä että Yleä, joita molempia Suomi juuri nyt kaipaisi.

– Ylen johdon kannattaa palauttaa toimittajien luottamus. Sipilän osalta: jäitä hattuun! Jungner neuvoo.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.