Mainos

Älykkäät hintalaput ovat tulevaisuuden tuote

Kauppojen hintalapuissa on tapahtumassa suuri muutos maailmanlaajuisesti. Valtion teknillinen tutkimuslaitos VTT ennustaa, että nykyiset viivakoodit korvautuvat älykkäillä etätunnistimilla.

Tulossa olevat uudet hintalaput osaavat kertoa tuotteen ominaisuuksista lukulaitteen välityksellä. Tietoja voi lukea esimerkiksi kännykän ruudulta.

Uusi hintalappu ei kovin kummalliselta näytä. Kuitenkin kierukka muoviläpyskän päällä on antenni ja pieni piste siinä ohessa on piisiru täynnä tietoa , joka sitten kulkee antennin kautta asiakkaalle.

Kun tuotetta lähelle kävellään , niin esimerkiksi hintalappu voi välkkyä sillä hetkellä, kun ihminen sitä lähestyy. Eli se ohjaa ihmisen tuotteen luokse. Tietysti tämä hintalappu voi kertoa myös muuta. Se voi kertoa matkaviestiemeen, että tämä tuote sopii sinulle tai ei sovi jostakin syystä johtuen, sanoo tutkimusprofessori Heikki Seppä VTT:stä.

Uuden hintalapun viestitystekniikka sisältää VTT:n patentteja. Etätunnistintekniikkaa kehitetään myös kansainvälisille rengastehtaille.

Esimerkkinä voisi olla vaikkapa vesiliirto. Ennen kuin auto lähtee vesiliirtoon, niin tämä anturi voisi kertoa, että kohta mennään vesiliirtoon ja auto vois periaatteessa vähentää tehoa automaattisesti ja sitä kautta voitaisiin saada turvallisempia autoja., Seppä sanoo

Seppä ennustaa huimia tuotantolukuja etätunnistimille.

-Lähes kaikki tavarat tullaan merkitsemään tällä tavalla. Ehkä ei ihan halvimmat, mutta lähes kaikki tavarat. Silloin puhutaan satojen miljardien tuotannosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.