Aluksi tapausta tutkittiin tuhotyönä, sitten juttu tuli syyttäjälle – nyt kuopiolainen toimitusjohtaja on vangittuna epäiltynä murhan yrityksestä

Savonlinnassa viime vuoden kesäkuussa tapahtuneesta epäillystä murhan yrityksestä epäillyn miehen vangitsemista jatkettiin tänään käräjäoikeudessa.

Vuonna 1990 syntyneen miehen epäillään yrittäneen murhaa 21. kesäkuuta vuonna 2018 Seinäjoella. Asia on syyteharkinnassa ja sitä käsiteltäneen syyskuussa oikeudessa.

Vasta syyttäjä vangitsi epäillyn henkirikoksen yrityksestä

Kihlakunnansyyttäjä Antero Uimonen kertoo, että esitutkintapöytäkirjat tulivat hänelle kesäkuun alussa niin, että niiden varsinainen nimike oli tuhotyö. Asiakirjojen perusteella hän kuitenkin katsoi, että hänen oli syytä epäillä miestä murhan yrityksestä, josta mies tämän vuoden kesäkuussa vangittiin.

Uimonen kertoo, ettei tässä vaiheessa voi kertoa tekotavasta tai siitä, millä perusteella tekoa epäillään henkirikoksen yritykseksi. Hän ei myöskään kommentoi sitä, liittyvätkö tuhotyö ja murhan yritys toisiinsa.

– Liittyykö [tuhotyö] siihen [henkirikoseen], sitä en ole vahvistanut tai kiistänyt, hän toteaa.

Samana päivänä paettiin palavasta asunnosta

Henkirikoksen tapahtumapäivänä aamuyöllä Savonlinnan Nätkin kaupunginosassa tapahtui asuntopalo, jossa asukas joutui pakenemaan tulipaloa parvekkeelta pihalle. Palolle ei poliisin mukaan löytynyt luonnollista syttymissyytä, ja sitä epäiltiin tahalliseksi. Rikosnimikkeenä oli tuhotyö, mikä sopisi nyt käsiteltävään tapaukseen.

Poliisi pyysi tapahtuneeseen liittyen yleisöltä havaintoja tapahtuneesta.

Tässä vaiheessa ei ole ollut julkisuudessa, miksi asunto sytytettiin, liittyykö palo suoraan epäilyyn henkirikoksen yritykseen saati miksi tällaiseen rikokseen oltiin valmiit syyllistymään.

Lue myös:

    Uusimmat