Mainos

Aloite palkattomasta sairauslomapäivästä nostatti kommenttien ryöpyn

Kokoomuksen puoluevaltuuston aloite palkattomasta sairauspäivästä on herättänyt vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan.

Aloitteen mukaan ensimmäinen sairauspäivä olisi palkaton ja kaksi seuraavaa viikkoa sairauslomalla oleva palkansaaja saisi 80 prosenttia palkastaan.

Aloitteessa todetaan, että työnantajalla olisi paremmat mahdollisuudet palkata sijainen sairausloman ajaksi, kun palkansaaja ottaa osan sairastumisen kustannuksista vastuulleen.

Vilkasta keskustelua

MTV3:n Facebooksivuilla ja uutisjutun kommenttiosiossa on keskusteltu aiheesta aktiivisisesti.

Osa kommentoijista suhtautuu aloitteeseen positiivisesti:

- Erinomainen ehdotus. Loppuisi saikuttaminen turhaan eikä enää rehtien tyyppien tarvitsisi hoitaa lusmujen hommia. Kannatan ehdottomasti, todetaan eräässä kommentissa.

Myös muutamissa muissa kommenteissa huomautetaan, että sairauslomaa on nykyään liian helppo pitää hyväksikäytettävänä etuutena.

- Kaikki unohtaa nämä, jotka käyttävät sairaslomaa väärin. Niistä tässä on kyse, ei oikeasti sairastavista, kiteytetään yhdessä viestissä.

Aloitetta kritisoivat puolestaan toteavat, että esitys ei erota oikeasti sairastavaa ja tekosairasta, kun kerran kaikilta oltetaan ensimmäisestä päivästä palkka pois.

- Jos sairauslomia käytetään vääriin tarkoituksiin, pitää puuttua niitä myöntävien lääkärien toimintaan, toteaa eräs kommentoija.

- Tästähän seuraa ilman muuta se, että kun ensimmäinen päivä on palkaton, niin ihmiset ovat sitten myös ne kaksi seuraavaa palkallista päivää "sairaana", senhän saa ns. samalla rahalla.

- Kyllä se täytyisi sitten koskea kansanedustajia ja ministereitäkin, huomautetaan kommenttien joukossa.

Monissa viesteissä ollaan huolissaan siitä, että toteutuessaan aloite johtaisi siihen, että sairaudet leviäisivät työpaikoilla aiempaa tehokkaammin, kun töihin mentäisiin puolikuntoisina.

Joidenkin viestien mukaan ajatus palkattomasta sairauspäivästä ei sovellu tähän yhteiskuntaan.

- Esimerkiksi yksinhuoltajille ja velkaisille tämä ajatus on suoraan he**etistä, kritisoidaan aloitetta.

Muutama kommentoija toteaa, että useassa paikassa on jo vallalla käytäntö, että ensimmäinen sairauspäivä on palkaton.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.