Mainos

Kokoomuksen sairauslomaehdotus tyrmätään

Kokoomuksen vaatimus ensimmäisen sairauslomapäivän karenssista on herättänyt jyrkkää arvostelua.

Kokoomuksen puoluevaltuusto linjasi tänään, että ensimmäinen sairauspäivä olisi palkaton ja kaksi seuraavaa viikkoa sairauslomalla oleva palkansaaja saisi 80 prosenttia palkastaan.

– Tämä vaatimus kertoo konkreettisesti, kuinka vähän kokoomuksessa on käsitystä työelämästä, ärähtää Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

Rinteen mukaan karenssi lisäisi sairaana työssä olevien ihmisten määrää erityisesti vuosittaisten flunssaepidemioiden aikoina.

– Se kasvattaisi saman työpaikan sisällä sairastavien määrää, koko työpaikan sairauspäivien määrä ja työnantajan kustannuksia. Ei pitäisi olla kokoomuslaisillekaan mikään salaisuus, että sairaana työskentely vain pidentää sairausaikaa, puolikuntoisuutta ja tehotonta työskentelyä, Rinne muistuttaa.

Myös SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen suomii kovin sanoin kokoomuksen linjausta Verkkouutisissa.

– Tämä oli odotettu jatko kokoomuksen palkansaajia kurittavaan linjaan. Aiempiin esimerkkeihin kuuluu muun muassa ehdotus nuorten työntekijöiden palkka-alesta, sekä halu heikentää työeläkkeitä eläkkeen alaikärajan pakkonostolla, Paananen sanoo Verkkouutisten haastattelussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.