Alko supistaa 32 myymälän aukioloaikoja vuoden alusta lähtien – "Pienten paikkakuntien viimeiset aukiolotunnit ovat hiljaisia"

4:12
MTV Uutiset Live kertoi, että alkoholin kotimainen myynti on laskenut, mutta kulutus ei.

Alko supistaa 32 myymälänsä aukioloaikoja. Muutos astuu voimaan 2. tammikuuta.

Muutos vaikuttaa myymälöissä niin, että ne joko avataan tuntia myöhemmin tai suljetaan tuntia aikaisemmin kuin nyt. Alko tiedottaa, että aukioloaikojen supistamisella halutaan kohdentaa asiakaspalvelua niihin hetkiin, kun Alkoissa on asiakkaita.

– Asiakaskäyttäytyminen on erilaista eri puolilla Suomea. Pienten paikkakuntien viimeiset aukiolotunnit ovat hiljaisia, kun taas kaupungeissa asiointi painottuu enemmän iltaan ja aamut käynnistyvät verkkaisemmin, sanoo Alkon myymäläketjusta vastaava liiketoimintajohtaja Kari Pennanen tiedotteessa.

Muutos koskee 32:a myymälää. Alkolla on kaikkiaan 361 myymälää ja noin 90 myymäläverkostoa täydentävää noutopistettä.

Aukioloaikoja pidennettiin puolitoista vuotta sitten

Alkon mukaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asiakkaista 70 prosenttia käy myymälöissä kello 14:n jälkeen. Koko Alkon asiakasmääristä 4 prosenttia käy myymälöissä arkisin kello 20:n jälkeen.

Alko pidensi kaikkien myymälöidensä aukioloaikoja vuoden 2018 maaliskuussa. Viimeisen puolentoista vuoden aikana yritys on seurannut erityisesti päivien ensimmäisen ja viimeisen tunnin asiakasmääriä.

Myymälöiden aukioloajat voi tarkistaa Alkon asiakaspalvelusta, mobiilisovelluksesta tai Alkon verkkosivuilta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja