Alko avaa ovensa keskiviikkona yhdeksän minuuttia myöhemmin – tärkeästä asiasta muistuttavaan tempaukseen lähtevät mukaan myös R-kioskit ja S-ryhmä

0:57
Katso myös video: Alkoholi altistaa mielenterveysongelmille – terveydenhoidon ammattilaisilla on vaikeaa ottaa alkoholinkäyttö puheeksi potilastyössä.

Alko pitää kiinni useamman vuoden perinteestään ja aikoo tämänkin vuoden FASD-päivänä muistuttaa asiakkaitaan tärkeästä asiasta: Alkoholin nauttiminen raskauden aikana on vaarallista sikiölle. Tempaukseen lähtevät mukaan myös R-kioskit ja S-ryhmän myymälät.

FASD-päivänä 9. Syyskuuta suurin osa Alkoista avaa ovensa kello 9.09. FASD tarkoittaa sikiön alkoholioireyhtymää, joka on seurausta äidin raskaudenaikaisesta alkoholinkäytöstä.

– Teemme yhteistyötä Kehitysvammaliiton kanssa ja FASD-päivässä mukana olo on meille tärkeä perinne. Olemme haastaneet mukaan myös päivittäistavarakauppaa. Viime vuonna mukaan lähti R-kioski ja tänä vuonna iloksemme saimme mukaan myös S-ryhmän myymälät. Tietoisuuden ja näkyvyyden lisäämisessä yhteistyö on voimaa. Liian moni lapsi joutuu kärsimään vanhemman alkoholinkäytöstä jo ennen syntymäänsä, sanoo Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho. 

– Olemme tyytyväisiä, että saamme haasteen kautta olla mukana kampanjassa. Uskon, että alkoholin myynnin aloittaminen aamusta yhdeksän minuuttia myöhemmin herättää kiinnostusta tärkeään aiheeseen. Merkittävänä valtakunnallisena toimijana haluamme tehdä oman osamme ja muistuttaa meitä kaikkia vastuullisesta alkoholinkäytöstä, erityisesti raskauden aikana, sanoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho. 

Kehitysriski on vuosittain tuhansilla sikiöillä

Alko kertoo tiedotteessaan, että odottavien äitien raskaudenaikainen alkoholinkäyttö aiheuttaa vuosittain kehitysriskin tuhansille sikiöille. Joka vuosi Suomessa syntyy 600–3 000 lasta, joilla on jonkinasteinen alkoholivaurio.

– Kun äiti juo, sikiökin juo. Alkoholi on kaikkein merkittävin sikiön kehitystä uhkaava tekijä, johon odottava äiti voi itse vaikuttaa, kertoo Marja Aho.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja