Alikersantti simputti tykkimiehiä ja lupasi näille "henkilökohtaisen helvetin"

Alikersantti sai sakot simputettuaan tykkimiehiä Kirkkonummella vuoden 2021 joulukuussa.

Alikersantti oli käräjäoikeuden tuomion mukaan ilmoittanut varusmiehille, että hänellä jäljellä olevien neljän varusmiespalveluspäivän ajan "varusmiehiä kohtaa henkilökohtainen helvetti".

Alikersantti oli määrännyt viikko-ohjelman käskytetyn palveluksen ulkopuolella, eli vapaa-ajalla, tuvan siivottavaksi, antaen siivoukselle ja sen tarkistamiselle lyhyitä määräaikoja ja sen jälkeen 2,5 tuntia. Hän myös istui tuvan ulkopuolella valvoen siivouksen toteutumista. Mahdollisista puutteista hän ei ollut ilmoittanut päivystäjälle.

Ärjyi varusmiehille ja nöyryytti heitä

Siivousta tarkistaessaan hän oli riuhtonut ovia auki, huutanut varusmiehille, sanonut muun muassa, että heistä ei ole mihinkään sekä käyttäytynyt aggressiivisesti. Käytöstä luonnehdittiin nöyryyttäväksi.

Mies oli kiistänyt syytteet.

Syyttäjän mukaan alikersantti olisi lisäksi tullut tupaan leka käsissään ja ilmoittanut sitä esitellen antavansa varusmiehille "paljon runtua". Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä lekalla uhkailusta.

Vuonna 2001 syntynyt mies tuomittiin esimiesaseman väärinkäyttämisestä ja palvelusrikoksesta 15 päiväsakon rangaistukseen, joka tarkoittaa hänen tuloillaan 90 euron seuraamusta.

MTV Uutiset sai viime vuoden loppupuolella annetun tuomion vasta tämän vuoden alkupuolella. Tuomio on lainvoimainen.

Muuttaako Nato-jäsenyys varusmiespalvelusta? 5:32
Muuttaako Nato-jäsenyys varusmiespalvelusta?

Lue myös:

    Uusimmat