Alexander Ovetshkin enää viiden maalin päässä kanadalaislegendasta

Jääkiekon NHL:n päivän avausottelussa Washington Capitals päihitti vierailemaan tulleen New Jersey Devilsin 4–3. Vääntö oli tasaista loppumetreille asti. Avauserässä johtoon nousi New Jersey ennen kymmenettä peliminuuttia lyödyllä maalilla.

Kakkoserässä molemmat joukkueet tekivät maalin ja toinenkin erä päättyi New Jerseyn ollessa johdossa. Maalitilanne kääntyi tasapeliksi vasta kolmannessa erässä 9. minuutilla, ja johtoon Washington nousi vasta 12. peliminuutin kynnyksellä.

Kolmannessa erässä Washington läimi maaliin peräti kolme kiekkoa New Jerseyn saaliiksi jäädessä vain yksi.

Voittomaalinmaalin Washingtonille teki venäläishyökkääjä Alexander Ovechkin, jolle maali oli NHL-uran 712:s. Ovechkin on viiden maalin päässä NHL:n kaikkien aikojen maalintekijöiden listan kuudetta sijaa pitävästä kanadalaisesta Phil Espositosta. Listan kärjessä on Wayne Gretzky 894 maalilla.

Voit katsoa Ovetshkinin osuman alla olevalta videolta.

New Jerseyn paholaisten paidassa hieman päälle 16 minuuttia jäillä pelanneen Sami Vatasen, 29, haaviin ei tällä kertaa kertynyt yhtään pisteitä, rangaistusminuutteja tosin kaksi. Rangaistus tuli koukkaamisesta kakkoserässä 13. peliminuutilla. Vatanen laukoi maalia kohden kerran ja taklasi kerran.

Ottelun ykköspelaajaksi nousi Washingtonin yhdysvaltalaishyökkääjä T. J. Oshie, joka teki kaksi maalia ja yhden avustuksen. Oshie päätti uroteollaan yhdeksän ottelun pituisen maalittoman jakson.