Aleksi Sariola: Aarteita roskalavoilta

Jokakodin juttusarjassa kysellään julkkisten asumiskuulumisia. Helsingin Munkkivuoressa perheensä kanssa asuva Aleksi Sariola arvostaa kodin sijaintia ja tekee joskus löytöjä roskalavoilta.

Kuluvana syksynä Aleksi Sariolalla, 31, on ollut monta rautaa tulessa. Musiikkihommien lisäksi hän on touhunnut kameran takana ja kokeillut muun muassa ohjaamista. – Biisien kirjoittamisesta saan uutta virtaa, hän toteaa. Aikaa on jäänyt myös perheelle.

Pientä pintaremonttia -sarjan ensi viikolla alkavat kuvaukset täyttävät juontajan kalenterin loppuvuodeksi. – Työn suola on ihmiset. On hauska tavata erilaisia ihmisiä sekä kurkistaa heidän koteihinsa. Lisäksi on meillä on tosi hyvä työtiimi, Sariola kehaisee.

Luvallista tirkistelyä

Aikataulut ohjelman purkittamisessa ovat tiukat, sillä remontteihin liittyy aina omat yllätysmomenttinsa. – Koskaan ei tiedä, mitä purettavan seinän alta paljastuu.

Sariola ei koe juontajan pestiään haastavaksi, vaan nauttii hyväntuulisen ohjelman teosta. – Tavallisten ihmisten kodeissa vierailu on sellaista "luvallista tirkistelyä", hän naurahtaa. Ohjelmanteko on antanut hänelle erilaista näkemystä asuntokaupoista.

Puistokaupunginosan parhaat puolet

Sariola asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa helsinkiläisessä puistokaupunginosassa. Lisäksi perheeseen kuuluu koira. – Muutimme Munkkivuoreen puolitoista vuotta sitten, hän kertoo. – Luonto on lähellä ja kaupunkiin pääsee kätevästi, Sariola luettelee asuinalueensa parhaita puolia.

- Sijainti on minulle kenties tärkein kriteeri asumisessa, Sariola tuumii. Naapuristossa asuu vanhan polven lisäksi paljon lapsiperheitä. – Yhteisöllisyys on mukavaa. Tartun mielelläni haravan varteen ja kannan korteni kekoon taloyhtiön pihan kunnossapitämiseksi.

Vaaleita sävyjä varjoisaan kotiin

Edelliset asuntonsa Sariola on remontoinut itse, mutta tällä kertaa hän turvautui ammattilaisten apuun pienten lastensa takia. – Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Kotiin on kiva tulla!

Asunto on Sariolan oma. – Vuokra-asuminen tuntuu kaukaiselta, hän pohtii. Varjoisa koti on sisustettu vaalein sävyin, mutta toki lapsiperheen kodista värejäkin löytyy.

Aarteita roskalavoilta

Sariolan perheessä suositaan huonekaluja, joihin liittyy jokin tarina. Aarteita löytyy kirpputoreilta ja joskus jopa roskalavoilta. Vanhat huonekalut Sariola kunnostaa itse.

- Tilaa on tarpeisiimme juuri sopivasti, eikä hukkaneliöitä ole, Sariola sanoo. Munkkivuoressa yhdistyy juontajan mielestä niin kaupungin kuin maaseudunkin parhaat puolet. – Koskaan ei tiedä, mitä tuleman pitää, mutta ehkä olemme löytäneet sen oikean paikan, hän puntaroi.

Jokakodin lukijoita Sariola kannustaa kodin kunnostamiseen, vaikka monia remontointi hirvittääkin.

– Monesta asunnosta saa omanlaisensa. Remontoinnista voi tulla hauska projekti, josta selvitään yhteisellä sisulla. Kyllä se oman kodin twisti sieltä löytyy, hän kannustaa.

Teksti: Katja Nykänen
Kuvat: MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja