Aleksandr Bolshunov harkitsi uransa lopettamista

Venäläinen kolminkertainen olympiavoittaja Aleksandr Bolshunov kertoo harkinneensa uransa lopettamista syksyllä. Bolshunov loukkasi selkäänsä elokuussa ollessaan harjoitusleirillä Valko-Venäjällä, eikä osallistunut Venäjän mestaruuskisoihin rullahiihdossa. MatchTV:n haastattelussa hiihtäjä sanoo uran lopettamisen käyneen mielessä.

– Miten sitä voisi olla ajattelematta, kun ei pysty istumaan ja makuulla olo on vaikeaa? Myös käveleminen oli hankalaa, Bolshunov sanoo.

– Minulle tärkeintä oli pystyä kävelemään normaalisti, leikkimään lapseni kanssa ja niin edelleen. Oli erilaisia ajatuksia, että ehkä tämä jo riittää. Mutta ei.

Bolshunov on muiden venäläshiihtäjien tapaan ollut suljettuna kansainvälisistä kilpailuista keväästä 2022 lähtien sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi helmikuussa Ukrainaan. 

Venäläiset ovat järjestäneet kotimaassaan omia kilpailuitaan joihin ovat osallistuneet myös esimerkiksi Valko-Venäjän urheilijat.

Selkävaivat selätettyään Bolshunov on tällä kaudella niittänyt menestystä Venäjän cupissa voittamalla kaikki kuusi kilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat