Norjan tähdet uskovat: Aleksandr Bolshunovilta nähtiin härski vedätys

Norjan maajoukkuehiihtäjät uskovat Aleksandr Bolshunovin valehdelleen. Venäläistähti väitti saaneensa Norjan maajoukkuehiihtäjältä viestin, jossa tämä toivoi hänen paluutaan.

Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät suljettiin kansainvälisen kilpailun ulkopuolelle maaliskuussa 2022 Ukrainan sodan käynnistymisen jälkeen. Viime maailmancup-kausi meni näin kokonaan ilman venäläishuippuja.

Bolshunov kertoi sittemmin huhtikuussa 2023 uutistoimisto Tassin haastattelussa saaneensa Norjan maajoukkuehiihtäjältä viestin.

– Kiinnostavinta on, että tällä viikolla Norjan maajoukkueen urheilija kirjoitti minulle sanat: "Tule pariimme, kaipaamme sinua." Hän sanoi, että meidän täytyy kääntää negatiiviset asenteet ympäri ja jättää sivuun tämä, mitä on tapahtumassa, jotta urheilu pysyy urheiluna, Bolshunov väitti ja kertoi sanojen koskettaneen häntä.

"Kukaan ei voi puolustaa itseään sitä vastaan"

Norjan maajoukkuehiihtäjät Even Northug ja Didrik Tönseth suhtautuvat Bolshunovin puheisiin voimakkaan epäileväisesti. Northug ei voi uskoa, että kukaan norjalaishiihtäjistä olisi viestittänyt moista Bolshunoville.

– Joka tapauksessa minä en ole lähettänyt kyseistä viestiä, Northug sanoi Nettavisen-lehdelle.

Northug pohti mahdollisuutta, että joku saattaisi tekstata moisen viestin Bolshunoville "kulissien takana", mutta kallistui toiselle kannalle. Häneltä kysyttiin suoraan, uskooko hän Bolshunovin valehtelevan.

– Kyllä, ajattelen niin. Se voi olla tapa asettaa painetta tässä tilanteessa. Kukaan ei voi lopulta puolustaa itseään sitä vastaan. Epäilen, että kukaan olisi tehnyt niin.

Tönsethkään ei pystynyt keksimään ketään, joka moisen viestin olisi voinut Bolshunoville lähettää.

– Niistä, jotka ovat joukkueessa, uskallan sanoa, että se ei ole totta, Tönseth kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat