Älä säilö näitä jääkaapissa

Kaikkea ei kannata säilöä jääkaapissa. Tässä kymmenen asiaa, jotka pitävät viileästä mutta eivät jääkaapista.

Jääkaapin viileys on liikaa useille tuotteille. Tällöin parempana vaihtoehtona on jättää tuote huoneenlämpöön, jos asunnossa ei ole vanhanajan ruokakomeroa.

Chilikastike

Chilikastike kestää hyvin kolmekin vuotta viileässä ruokakomerossa.

Peruna

Jääkaappi heikentää perunan makua. Säilö ruokakomerossa paperipussissa. Muovipussissa kosteus tiivistyy ja homehduttaa perunan helposti.

Leipä

Jääkaappi kuivattaa leivän nopeasti. Pidä se määrä leipää mitä syöt neljässä päivässä huoneenlämmössä, ja pakasta loput.

Sipuli

Sipuli säilyy parhaiten omassa verkkopussissaan viileässä. Sipulit homehtuvat helposti perunoiden läheisyydessä.

Valkosipuli

Säilö viileässä. Kestää hyvin parikin kuukautta, jos saa olla irrallaan.

Tomaatit

Tomaatit muuttuvat helposti koostumukseltaan jauhoisiksi, jos niitä säilötään jääkaapissa. Ota tomaatit pois muovipussista ja jätä huoneenlämpöön. Kypsymisen nopeuttamiseksi laita tomaatit paperipussiin. Kypsä tomaatti säilyy noin kolme päivää.

Kahvi

Älä säilö kahvia tai papuja jääkaapissa tai pakastimessa. Kylmässä ilmassa kosteus tiivistyy ja saattaa vaikuttaa kahvin makuun. Kahvi säilyy parhaiten ilmatiiviissä astiassa ruokakomerossa.

Talvikurpitsat

Talvikurpitsat eivät myöskään pidä jääkaappikylmästä. Säilytä niitä viileässä komerossa, niin ne säilyvät helposti yli kuukauden.

Paristot

Älä säilytä paristoja jääkaapissa. Ääriolosuhteet, kuten erittäin kylmä tai lämmin, voivat heikentää paristojen toimintakykyä.

Kynsilakka

Kynsilakka sakeutuu viileässä. Säilytä sitä huoneenlämmössä, poissa suorasta auringonvalosta.

Lähde: Realsimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat