Älä pitkitä auton pesettämistä – tässä syyt

Ensi viikonlopuksi on luvattu jälleen kylmenevää säätä ja lumisateita. Autoilijat saattavat päättää pesettää autonsa vasta, kun parempia kelejä on luvassa. Auto kannattaa kuitenkin pestä säännöllisesti säistä riippumatta.

Toni Villanen Tampereella sijaitsevasta Autohuolto T. Villanen Oy:stä kertoo, että etenkin talvikeleillä auton liian vähäisestä pesusta voi olla suurtakin haittaa auton maalipinnalle.

– Kun tänäkin talvena on ollut vähän huonoja kelejä, ja ihmiset eivät ole pesseet autojaan usein, niin autot ovat olleet niin likaisia, etteivät ne konepesussakaan lähde puhtaaksi, Villanen sanoo.

Talvisin auton maalipintaan kertyy etenkin maantiesuolaa. Villanen muistuttaa myös siitä, että lika pinttyy maalipintaan talvella etenkin suurien lämpötilanvaihtelujen vuoksi.

– Jos on vielä niin, että säilyttää kotona autoa lämpimässä tallissa, niin tämä nykyajan tiesuola, jota käytetään, kuivuu auton kylkiin kiinni, sanoo Villanen.

Tiesuolan lisäksi auton pintaa voi vahingoittaa myös nastarenkaista irtoava nastapöly.

– Nastapöly nousee tiestä ja jää auton kylkiin kiinni. Yleensä tämä johtaa siihen, että auton kyljet alkavat ruostumaan, Villanen kertoo.

Nastarenkaat irrottavat tiestä myös pikeä. Vesikeleillä piki jää tien pintaan ja siirtyy tieltä auton pintaan. Piki voi jämähtää pahasti auton pintaan, jos autoa ei pestä tarpeeksi usein.

– Se ei ainakaan käsipesussa lähde irti helposti. Se pitää ottaa irti jollain muulla keinoilla pois auton pinnasta, Villanen toteaa.

Villasen mielestä auto kannattaisi pestä noin kerran kahdessa viikossa, jos likaa on kertynyt pintaan.

– Tässä viime aikoina on ollut sellaisia autoja, joita on pesty vaan kuukauden välein. Ne eivät välttämättä heti ensimmäisellä pesulla tule puhtaaksi, Villanen sanoo.

Lue myös:

Jenni Ahola, jenni.ahola@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat