Älä maksa turhasta – luo joulutunnelmaa kotiin pikkurahalla!

Jouluun saa helposti kulumaan tukuittain rahaa. Näiden vinkkien avulla luot lämmintä tunnelmaa kotiin pienellä panostuksella.

Tunnelmallinen joulu ei vaadi tukuittain rahaa, vaikka kauppojen ihmisvilinästä voisi niin päätelläkin.

Älä hurahda koristeluihin!

Kauppojen hyllyille ilmestyy toinen toistaan kauniimpia koristeita, ja sinun on saatava ne kaikki! Kuulostaako tutulta?

Käy jo hyvissä ajoin vanhat koristeesi läpi, sillä todennäköisesti et muista niiden kaikkien olemassaoloa – on melko todennäköistä, että et tarvitse niitä yhtään enempää.

Jouluista tunnelmaa luot edullisesti kynttilänvalolla ja herkullisilla tuoksuilla: Laita vaikka kynttilämeri olohuoneen pöydälle tai tee näyttävä asetelma hyasinteista, jotka tuoksuvat pitkälle jouluun.

Kaunis kattaus pikkurahalla

Sinun ei tarvitse ostaa kattauksen koristeeksi uutta pöytäliinaa tai näyttäviä koristeita, sillä voit hyödyntää vanhoja aarteitasi kaapin pohjalta.

Valitse vaikkapa tietty väriteema, jolloin voit käyttää myös arkisempia tekstiilejä ja aterimia – riittää, että ne ovat teeman mukaisia. Esimerkiksi valkoinen joulu on edelleen trendikäs tänä vuonna. Jos lisäät siihen ripauksen kultaa, kuten asetelman kultaisista kuusenkoristeista, muuttuu arkinen kattaus juhlavammaksi.

Älä unohda kynttilöitä ruokapöydästäkään, sillä ne jos mitkä ovat salaisuus jouluiseen tunnelmaan.

Tee itse jouluiset asetelmat

Kukka-asetelmat ovat näyttäviä ja kauniita, mutta ne voivat helposti maksaa useita kymmeniä euroja. Itse tekeminen tulee huomattavasti edullisemmaksi.

Esimerkiksi hyasintit ja tulilatvat ovat edulllisia yksittäin pakattuina. Asettele niitä muutama suureen astiaan ja kaada ympärille kukkamultaa, sammalta tai muuta täytettä.

Suuntaa metsään ja etsi sieltä kaunista materiaalia ruukun täytteeksi: Esimerkiksi kävyt, oksat ja puolukanvarvut sopivat hyvin jouluiseen asetelmaan.

Kukka-asetelma on myös hyvä joululahjavinkki.

Jouluateria edullisesti

Lapset odottavat lahjoja, mutta monelle vanhemmalle joulun kohokohta on kunnon ateria ja siihen panostetaan.

Muista kuitenkin ostaa ruokaa maltillisesti, sillä se ei lopu maailmasta syömällä – kauppaan pääsee myös joulun jälkeenkin. Älä tarjoa kaikkea, vaan valikoi ne ruoat, jotka ovat teidän perheellenne tärkeimmät: Onko esimerkiksi laatikoita pakko olla jokaista sorttia, vaan riittäisikö pelkkä lanttu ja peruna tänä vuonna? Älä osta jotain vain siksi, että sitä kuuluu olla joulupöydässä.

Myös ruoat kannattaa tehdä itse, sillä valmiina ostettaessa niiden kilohinta voi olla huomattavasti kalliimpi.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja