KD:n Sari Essayah asettuu ehdolle puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Sari Essayah asettuu ehdolle kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi. Hän kertoo STT:lle saaneensa tästä kentältä todella paljon pyyntöjä.

– Eduskuntavaalien hyvä henkilökohtainen tulos rohkaisi sekin tähän päätökseen, Essayah kertoo.

Hänestä on hyvä, että puolue lähtee uudistuneella johdolla eteenpäin nyt kun edessä on vaihe oppositiossa.

Puolueelle valitaan elokuun puoluekokouksessa uusi puheenjohtaja, sillä kristillisdemokraatteja yli 10 vuotta johtanut Päivi Räsänen ei asetu enää ehdolle.

Räsänen odottaa uuden puheenjohtajan löytyvän puolueen kansanedustajien joukosta. Hän kertoo kannustaneensa puolueen kaikkia kansanedustajia harkitsemaan puheenjohtajuutta.

– Oma ajatukseni on, että kyllä eduskuntapuoluetta pitää johtaa eduskunnasta käsin. Mutta onhan se mahdollista ulkopuoleltakin, Räsänen sanoo.

Peter Östman aikoo kertoa suunnitelmistaan heinäkuun alussa. Puolueen kaksi muuta kansanedustajaa ovat Antero Laukkanen ja Sari Tanus.

"Tehtävästä ei ajettu pois" 

Kristillisdemokraattien heikko vaalitulos ja jääminen oppositioon on Räsäsen mukaan suurin syy sille, ettei hän asetu enää ehdolle uudelle puheenjohtajakaudelle. 

– Minkäänlaista ajamista pois tästä tehtävästä ei ole ollut. Olen tehnyt ratkaisun aivan itse.

Räsästä yritettiin kammeta pois puheenjohtajan paikalta jo viime kesänä. Kaavailtu ennenaikainen puoluekokous ei kuitenkaan toteutunut. 

 


Lue myös:

    Uusimmat