Mainos

AL: Delfiinit kellivät riippumatoilla matkalla Ateenaan – perillä niitä lohduteltiin lempileluilla

0:42

Särkänniemen delfiinit ovat ensitietojen mukaan ottaneet maisemanvaihdoksen Tampereelta Kreikkaan hyvin. Yksi syy siihen saattaa olla, se että ne saivat kelliä Ateenan matkallaan omilla riippumatoillaan. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Samaan aikaan, kun Särkänniemessä ruoditaan delfiinien siirto-operaation mahdollisesti ontunutta tiedottamista, delfiinit totuttelevat uusiin maisemiin Kreikan auringon alla.

Ensitiedot Ateenasta olivat lupaavia. Särkänniemen delfiinien pääkouluttaja kertoo, että tärkein merkki siitä oli se, että ruoka maistui. Kun delfiinit oli saatu toissapäivänä Attican altaaseen, ne tulivat suu auki hakemaan ruokaa.

Pääkouluttaja Sari Järvisalo oli matkustanut delfiinien kanssa Tampereelta Ateenan lähelle. Aamulehden mukaan suurin osa Järvisalon matkasta meni Eevertin kanssa. Se oli eläimistä levottomin. Järvisalo oli puhunut ja viheltänyt Eevertille tuntikausia ja pidellyt sitä nokasta, kun eläintä siirrettiin uuteen altaaseen.

Matkalla delfiinien vointia seurattiin muutenkin tarkasti. Muun muassa niiden hengitystiheyttä mitattiin kymmenen minuutin välein.

– Liian matalasta hengitystiheydestä huolestutaan, sillä se voi tarkoittaa, että eläin menee shokkiin. Liian tiheä hengitys taas voi kertoa liiasta hermostumisesta tai shokista, johon on reagoitava, eläinlääkäri Sanna Sainmaa kertoo Aamulehden haastatelussa.

Delfiinien ensiapulaukuille ei ollut käyttöä

Aamulehti kertoo, että kaikilla eläimellä oli muuttomatkalla oma ensiapulaukkunsa. Niitä ei kuitenkaan tarvittu.

Eläimet matkasivat Kreikkaan laatikoissa, joissa ne lepäsivät riippumaton kaltaisten pehmustettujen tukien varassa. Jokaisen delfiinin riippumatto oli teetetty mittoihin, jotta evien aukot osuivat oikealle kohdalle.

Järvisalon mukaan eläimille vaikein vaihe matkassa oli se osuus, jossa ne siirrettiin rekoilla lentokentälle Tampereelle ja lentokentältä Ateenasta uuteen majapaikkaan. Lentomatkalla eläimet rauhoittuivat.

– Oikeastaan kaikki nukkuivat koko matkan, Järvisalo kertoo.

Delfiinit saivat altaaseen lempilelunsa

Delfiineistä otettiin verikokeita ennen matkaa. Seuraavan kerran testejä otetaan aikaisintaan viikon kuluttua, koska eläimiä ei haluta häiritä syyttä.

Järvisalon mukaan sekä Särkänniemessä että Atticassa ovat eläinten hyvinvoinnin kannala omat haasteensa. Attican altaat ovat kuitenkin isommat kuin Särkänniemessä – vettä on kaksi kertaa enemmän kuin Tampereen altaissa.

Eläimillä on mukanaan kolme suomalaista kouluttajaa ja kaksi eläinlääkäriä. Heidän palkkansa maksaa toistaiseksi Särkänniemi.

Lähipäivinä eläimet totuttelevat oloihinsa ja niiden kanssa aletaan leikkiä.

Eilen ne saivat altaaseen omia, Tampereelta mukaan otettuja leluja.

– Veera sai heti lempilelunsa ja lähti sen kanssa uimaan, Järvisalo kertoo Aamulehdessä.

2:48

0:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.