Mainos

Akustiikkalevyä kattoon Vaasan TV-Talossa

Kattoon ripustettava akustointilevy toimii myös tyylikkäänä sisustuselementtinä.

Vaasan asuntomessuille kohoavan TV-talon rakentaminen on edistynyt aikataulun mukaan ja sisustustyöt ovat käynnissä. Vuorossa on tällä kertaa akustointi, joka onkin otettava erityisen huomion kohteeksi talossa, jossa on paljon korkeita, avoimia, toisiinsa yhteydessä olevia tiloja. Sellaisissa normaali puhekin saattaa joskus kaikua niin pahasti, ettei siitä tahdo saada selvää.

Akustinen suunnittelu on paras ottaa mukaan talon kokonaissuunnitteluun heti alkuvaiheessa, jotta pystytään miettimään parhaat ratkaisut kuhunkin tilaan. Makuu- ja olohuoneissa riittää usein kattoon asennettava akustointilevy, mutta musiikkihuoneissa ja kotiteattereissa saatetaan joutua akustoimaan myös seinät, jopa lattiat. Suurimpana haasteena on yleensä saada tilan jälkikaiunta-aika lyhemmäksi.

TV-talossa käytetään katoissa akustointilevyä, joka sijoitetaan valmiiksi asennettuun kiskotukseen. Tämän järjestelmän etuna on yksinkertaisuus: levyt pujotetaan vain toiseen suuntaan kiinnitettyihin T-kiskoihin. Huomattavasti työläämpi ristikkorakennelma ei siis ole tarpeen. Itse levyt ovat kovaksi puristettua lasivillaa, jonka pinta on tyylikkään himmeäksi maalattua lasikuitukangasta.

Muitakin keinoja akustiikan hallinnaksi toki on. Seinien ja katon pinnan muotoilulla saadaan hajotettua ääntä ja erilaiset tekstiilit ja topatut huonekalut auttavat myös. Ne eivät kuitenkaan aina riitä.

TV-talon akustiset kattokentät on kehystetty erityisellä reunaelementillä, jonka reunojen taakse on helppo kätkeä led-valaistus. Se luo kipsilevykattoon tasaisen ja tunnelmallisen valaistuksen. Levyjen pintaan voi painattaa vaikkapa haluamansa valokuvan tai käsitellä niitä muulla mieleisellään tavalla, jolloin ne toimivat akustiikan parantamisen lisäksi myös taideteoksena.

Lisätietoja:

Ecophon-akustiikkakatot

(JKA 18.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.