Mainos

Aktivistit nousseet jäänmurtajille Helsingissä

Greenpeace Nordicin aktivistit ovat nousseet jäänmurtajille Fennica ja Nordica Hietalahden telakalla Helsingissä, kertoo Greenpeace.

He vastustavat Shellin öljynporausta Arktiksella, jonne jäänmurtajat ovat lähdössä tukitehtäviin. Kumpaankin laivaan on ripustettu banderollit, joissa lukee Save the Arctic, Stop Shell, pelasta Arktis, pysäytä Shell.

Mielenosoituksessa on mukana 40 aktivistia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Saksasta.

- Greenpeace on ryhtynyt maailmanlaajuiseen kamppailuun Shellin vaarallisia suunnitelmia vastaan. Shell uhkaa Arktiksen herkkää ekosysteemiä helpon öljyrahan toivossa. Tänään Helsingissä kerromme Shellille, että öljynporaus Arktiksella on vastuutonta ja järjetöntä, sanoo Greenpeacen Pohjoismaiden pääsihteeri Mads Flarup Christensen.

- Arktis jäähdyttää maapalloa, se on ainutlaatuinen ekosysteemi ja useiden lajien, kuten jääkarhujen, sarvivalaiden ja mursujen, ainoa koti. Emme voi sallia minkäänlaista öljynporausta alueella, jossa öljynporaukseen liittyy sääolosuhteiden takia erityisen paljon riskejä ja jossa öljyvuotojen puhdistaminen on käytännössä mahdotonta.

Shell investoi voimakkaasti öljynporaukseen Arktiksella. Öljyjätillä on viisi koeporauslähdettä Beaufortinmerellä ja Tšuktšimerellä Alaskan pohjoispuolella.

Suomen valtion kokonaan omistama Arctia Shipping on vuokrannut jäänmurtajat Fennican ja Nordican Shellin tukitehtäviin Beuafortinmerelle ja Tšuktšimerelle kesäkausiksi 2012, 2013 ja 2014.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.