Aktiivimallin hampaisiin joutuneet työttömät ovat saamassa helpotusta – aktiivisuuden osoittamiseen kelpuutetaan pian uusia keinoja

2:14
Asiantuntijat: Joka toinen työtön aktivoituu akviivimallin kannustamina

Aktiivimallin hampaisiin joutuneet työttömät ovat saamassa helpotusta tilanteeseen. Kelan mukaan aktiivisuusehtoa voi kerryttää huhtikuun alusta alkaen myös muilla kuin työvoimaviranomaisten järjestämillä palveluilla.

Huhtikuusta lähtien aktiivisuutta kerryttää myös työllistymistä tukeva toiminta, jonka järjestäjiä ovat esimerkiksi kunnat, kuntayhtymät, ammattiliitot, Työttömien Keskusjärjestö tai sen jäsenyhdistykset tai muut julkista rahoitusta saavat rekisteröidyt yhdistykset.

Osallistuminen toimintaan todistetaan Kelalle toimittamalla sille järjestäjän antaman todistuksen.

Viisi päivää vaaditaan

Muutos ei koske heti kaikkia työttömyyskorvauksia saavia. Uudet toiminnan muodot kerryttävät aktiivisuutta vain, jos 65 maksupäivän tarkastelujakso alkaa 1.4 tai sen jälkeen.

Jos etuuden saajan tarkastelujakso alkaa esimerkiksi 26.3.2019, hän voi kerryttää aktiivisuutta uusilla palveluilla vasta seuraavan tarkastelujakson alusta alkaen. Oman tarkastelujakson kertymistä voi seurata Kelan asiointipalvelusta.

Aktiivisuus on riittävää, jos työllistymistä tukeviin palveluihin osallistuminen kestää tarkastelujakson aikana vähintään 5 päivää. Työllistymistä tukevien palveluiden lisäksi aktiivisuutta voi osoittaa palkkatyöllä, yritystoiminnalla ja opiskelemalla

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja