AKT pysäyttää Suomen ensi perjantaina

Suurmielenilmaus pystäyttää Suomen 2:33

Auto- ja kuljetustyöntekijäin liiton jäsenet järjestävät työnseisauksen ensi perjantaina ay-liikkeen suurmielenosoituksen ajaksi.

Puheenjohtaja Marko Piiraisen mukaan Suomi seisoo mielenosoituksen ajan.  

– AKT:n jäsenet tulevat osallistumaan tähän suurmielenosoitukseen ensi perjantaina kello 11 alkaen. Käytännössä se merkitsee, että Suomi seisoo ensi perjantaina.

AKT:n jäsenet eivät työskentele linja-autoyrityksissä, kuorma-autoyrityksissä, satamissa eikä lentokentillä. Me tullaan osoittamaan mieltä tasavallan hallituksen pakkokeinoja vastaan, Piirainen sanoi.  

AKT:n jäsenille vuoro- ja sunnuntailisillä on suuri merkitys. Jos hallituksen toimet menevät läpi, on vaikutus keskimäärin noin kahdeksan prosenttia, Piirainen sanoi.  
– Voitte arvata, että AKT ei tule tätä hyväksymään.  

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi uskovansa, että mielenosoituksessa on "aika paljon väkeä paikalla". Liitot hoitavat käytännön järjestelyt.  

Metallin Riku Aalto totesi, että mielenilmauksen aikana työpaikoilla on vähemmän väkeä paikalla.  

SAK:n, STTK:n ja Akavan mielenilmaus kohdistuu hallitusta vastaan. Hallitus haluaa muun muassa leikata vuosilomia ja ylityö- sekä sunnuntaikorvauksia ja tehdä sairausloman ensimmäisestä päivästä palkattoman.  

Lyly kertoi, että suunnitellut toimet ovat tuoneet liitoille palautevyöryn jäseniltä. Mielenosoitus järjestetään muistuttamaan, että liitot eivät hyväksy sopimusvapauden romuttamista.  

– Nyt ollaan vaarallisella tiellä. Tälle yksipuoliselle sanelulle pitää tulla stoppi, Lyly sanoi SAK:n hallituksen kokouksen jälkeen.  
Suunnitelmat ovat myös synnyttäneet jäsenvyöryn liitoille.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin kertoi, että PAMiin tulee nyt uusia jäseniä ennätystahtiin.  

Lue myös:

    Uusimmat