AKT:n puheenjohtaja lakkojen talousvaikutuksista: "Tappiot ovat selvästi aivan liioiteltuja"

AKT lakkoon – laajat vaikutukset bussiliikenteeseen 1:55
AKT:n puheenjohtaja kommentoi lakkojen talousvaikutuksia

Tälle viikolle ilmoitetut poliittiset lakot laajenevat entisestään, kun satamat sulkeutuvat. Elinkeinoelämän mukaan lakkojen hintalappu voi nousta jopa miljardiin euroon, AKT:n mukaan taas vaikutuksia liioitellaan. 

 Tälle viikolle ilmoitetut poliittiset lakot laajenevat entisestään. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n linja-autonkuljettajat ja huoltamokorjaajat ovat lakossa keskiviikkona ja torstaina. 

Satamien toiminta pysähtyy keskiviikosta perjantaihin, kun Suomen Merimies-Unionin lastinkäsittelijät lakkoilevat. AKT:n mukaan lakolla vastustetaan hallituksen suunnittelemia heikennyksiä esimerkiksi työttömyysturvaan.

 Elinkeinoelämästä on esitetty kovia arvioita lakkojen hinnasta. EK:n Jyri Häkämies puhui tämä viikko huomioiden jopa miljardin euron vaikutuksista. 

AKT:n mukaan vaikutuksia liioitellaan.

 – Tappiot ovat selvästi aivan liioiteltuja. Se, että jos joku tavara viivästyy vaikkapa kolme päivää, niin eihän se tarkoita että liikevaihto kokonaan menetetään vaan asiat tapahtuu liian myöhemmin. Toisaalta on hyvä että elinkeinoelämä kiinnittää tähän huomiota, koska kaikki me tiedetään, että he ovat näiden heikennysten takana, ja näin ollen sen pitää vähän heihin tuntuakin, sanoo puheenjohtaja Ismo Kokko AKT:sta

 Hän sanoo olevansa pahoillaan tavallisten kansalaisten puolesta, joihin lakko vaikuttaa.

– Painottaisin, sitä että elinkeinoelämä on aika laajasti näiden hallitusohjelman tavoitteiden kirjoittajana suorastaan. Ja hallitus ajaa heidän pyynnöstään nimenomaan työnantajien asiaa. Toivon siinä mielessä ymmärrystä varsinkin eri työntekijäryhmiltä ja muilta tavallisilta ihmisiltä, että jos nämä [muutokset] menevät läpi, niin tilanne on jatkossa todella heikko, Kokko toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat