Mainos

AKT:n johto: Timo Rädyn potkut palauttivat työilmapiirin

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitossa (AKT) on parempi ilmapiiri kuin kymmeneen vuoteen, väittää liiton toimitsijoiden luottamusmies Jukka Kauppinen.

Hänen mukaansa liitossa pystytään nyt keskittymään olennaiseen, eli jäsenien etujen ajamiseen, kun Timo Räty irtisanottiin AKT:n puheenjohtajan pestistä kesäkuussa.

– Sanoisin näin, että jännittynyt ilmapiiri on poistunut kokonaan. Nyt työt tapahtuvat yhteistyöllä. Pystymme keskustelemaan toistemme kanssa ja kuuntelemaan muita. Näin oli yli kymmenen vuotta sitten viimeksi, Kauppinen kertoo MTV3 Uutisille.

Rädylle etsitään parhaillaan seuraajaa. AKT:n johtoon on tarjolla vain kaksi nimeä: SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm ja Työväen Sivistysliiton hallintopäällikkö Marko Piirainen.

Puheenjohtajaa etsivä työryhmä on jättänyt esityksensä ehdokkaista liiton hallitukselle.

AKT:n valtuuston on määrä valita puheenjohtaja marraskuun lopulla.

"Yksi ihminen tulehdutti"

Kauppisen mukaan "yksi ihminen tulehdutti melko lailla aikaisemmin" AKT:n työilmapiirin. Kauppinen viittaa irtisanottuun Rätyyn.

– Lienee aika selvää se, kun olemme asiantuntijaorganisaatio, niin meillä on erilaisia mielipiteitä. Mutta nyt päätökset voidaan tehdä eri mielipiteiden pohjalta, eikä niin, että mielipide on jo valmiiksi asetettu, eikä siihen voi vaikuttaa. Ja jos ennen olikin eri mieltä, niin siitä sai negatiivista palautetta, Kauppinen viittaa Rätyyn.

Myös AKT:n liittosihteeri Arto Sorvali on sitä mieltä, että AKT:n tilanne on parantunut Timo Rädyn potkujen jälkeen.

– Voisin lainata Kauppisen Jukan sanomisia, että kiusaaminen loppui kuin seinään, kun puheenjohtaja vapautettiin tehtävistään. Kyllä me keskustelemme hirveän paljon enemmän asioista kuin on aikaisemmin keskusteltu, puheenjohtajan pestiä väliaikaisesti hoitava Sorvali toteaa.

Pakko mennä eteenpäin

Lisäksi AKT:n hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala kuvailee liiton työilmapiiriä nyt hyväksi.

– Aikansa kun kähistään, niin pakko on mennä eteenpäin ja lähteä rakentamaan uutta. Ja kyllähän siellä (liiton sisällä) oli varmaan eri näkemykset Timon kanssa, niin kyllä se (ero) on sitten vaikuttanut ilmapiiriin, Ruonala toteaa.

MTV3 Uutiset ei ole tavoittanut Timo Rätyä kommentoimaan asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.