Mainos

Åke Blomqvist: Minusta yritetään tehdä rikollinen

Tanssinopettaja Åke Blomqvist kiisti tänään Helsingin hovioikeudessa saaneensa Nordealta tietoa sijoituksiinsa liittyvistä riskeistä. Blomqvistin mukaan hän ja hänen vaimonsa Leena Blomqvist sijoittivat luottopankinjohtajan suosituksesta lähes kaksi miljoonaa euroa Selekta-säästöhenkivakuutukseen.

- Pankinjohtaja sanoi, että tämä tuottaa hyvin. Vakuutettiin, että rahat pysyvät hallinnassa, Blomqvist kertoi hovioikeudessa.

Åke Blomqvist kertoi ymmärtäneensä, ettei Selekta-vakuutuksessa ei voi menettää rahaa. Selektan kerrottiin olevan ilmiömäinen juttu, eikä muita kohteita edes tarjottu.

- Pankinjohtaja tiesi, etten ymmärtänyt näistä asioista mitään. Hän sanoi, että täytyy luottaa meidän analyytikoihin ja nyt te yritätte saada minut lankaan, Blomqvist sanoi korottaen voimakkaasti ääntään.

Käräjäoikeudessa korvauksiin tuomitun Nordean mielestä Blomqvist oli asiantunteva sijoittaja. Asianajaja Marko Vainio tivasikin Blomqvistilta tämän sijoituksia vuosituhannen alussa.

- Mitä te kysytte tällaistä? Te yritätte tehdä minusta rikollisen, Blomqvist kiivastui asianajajalle.

Blomqvist harmitteli salissa omaa sinisilmäisyyttään, ja kertoi tästä oppineena opiskelleensa alaa "oikein pörssin kanssa". Tanssinopettaja kertoi saaneensa apua oppilaitaan, joiden joukossa on muun muassa meklareita.

- Yhteensä 62 ihmistä on soittanut minulle ja valittanut Selekta-sijoituksiaan. Myös he ovat kertoneet luottaneensa pankinjohtajaan.

Myös Leena Blomqvistia kuultiin oikeudessa henkilökohtaisesti. Hänen mukaansa pankki teki sijoituspäätökset, joihin he luottivat niin, että valmiit paperit oli helppo allekirjoittaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja