Äkäslompololainen Vesa Kaulanen ikuisti pohjoisen kauneuden ja mielenmaiseman – "Lapissa keitetään kahvikin revontulilla"

Kun keskiviikkoiltana komeat revontulet levittyivät Lapin taivaan ylle, äkäslompololainen Vesa Kaulanen päätti toteuttaa valokuvausideansa.

Kuvakulma saa näyttämään, että nainen lämmittäisi kahvipannua vihreänä hohtavissa revontulissa talvimaisemissa. Kaulasen ajatus valokuvaan lähti noin kuukausi sitten.

– Lehtijuttua lukiessa serkkupoika kehui, että Lapissa keitetään kahvikin revontulilla. Silloin tuli mieleen, että miksei kukaan ole tuollaista kuvaa ottanut, Kaulanen kertoo.

Kun keskiviikkona komeat revontulet levittyivät taivaalle, valokuvausta harrastavalle Kaulaselle oli tullut hoppu kerätä kaikki tarvittava kuvanottoa varten.

– Meillä oli onneksi sellainen iso kahvipannu, ja emäntä äkkiä malliksi, Kaulainen kertoo kuvausvalmisteluista.

Kuvaukset puolimetrisessä lumessa

Kuva on otettu omalta laiturilta. Kuvausolosuhteet eivät olleet kaikista helpoimmat; lunta oli yli puoli metriä ja pakkasta järven rannalla lähes parikymmentä astetta.

– Siinä vähän vilmailtiin, mutta kyllä se sitten osu kohdillensa, pannun asento, emännän asento ja revontulet, Kaulanen kertoo.

Pakkasessa värjöteltiin emännän kanssa ainakin puoli tuntia, ennen kuin lopputulos oli onnistunut.

"Tämähän on paratiisi"

Serkun murjaus lappilaisista kahvinkeittotavoista on jatkumoa sananparsille, jotka kuvaavat pohjoisen elämän hienoutta, Kaulanen kertoo. Hän on asunut Äkäslompolossa koko ikänsä, vaikka onkin vuosien aikana hetkittäin asustellut muualla.

Eikä hän aio enää sieltä lähteä.

– Luonnon keskellä vilauksessa, maailman puhtain ilma, ja pikkukylällä melkeinpä maailmanluokan palvelut, kun on turistipaikka. Tämähän on paratiisi asua, Äkäslompolo, Kaulanen kuvailee.

– Kun tuo mikä näkyy kuvassa, näkyy meillä pirtin ikkunoista. Eipä meillä olekaan verhoja ikkunoissa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja