Ajattelitko lähettää valmistuneelle kirjekuoressa rahaa? Älä tee tätä virhettä

Kevään ja kesän juhlasesongin aikana moni haluaa muistaa läheisiään ja ystäviään erityisillä lahjoilla ja onnitteluilla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki esineet ja tavarat eivät sovellu postitettaviksi tavallisella tavalla. 

Erityisesti rahalahjojen kohdalla on syytä noudattaa tarkkoja ohjeita. Postin yleinen suositus raha- ja arvotavaralähetyksissä on postivakuutettu lähetys, jolloin kirje luovutetaan kuittausta vastaan.

Kun sankaria tahtoo muistaa rahalahjalla, raha kannattaa laittaa saajan pankkitilille tai käyttää muita rahan siirtämiseen tarkoitettuja palveluita tai sovelluksia. Tavallisissa kirjeissä rahaa tai muuta arvokasta ei saa tavallisessa postissa lähettää, muistutetaan postista.

–  Lähetä rahat ja muut arvokkaat paperit aina Postivakuutettuna lähetyksenä. Silloin käsittelemme ne turvakäsittelyssä ja toimitamme suoraan vastaanottajalle kuittausta vastaan, postista kerrotaan.

Tavallisessa postissa ei suositella lähetettävän mitään arvokasta. Kirjattavina postivakuutettuina lähetyksinä suositellaan lähetettävän myös korut, arvoesineet tai muut arvokkaammat lahjatavarat.

Harva tulee ajatelleeksi, että postitse ei saa lähettää myöskään esimerkiksi parfyymejä.

Katso myös: Tapakouluttaja kertoo, mikä on sopiva summa valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparilla lahjaksi

Tapakouluttaja kertoo, mikä on sopiva rahasumma valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparille 6:57
Miten tapakouluttaja neuvoo rahalahjoja pohtivia?

Lue myös:

    Uusimmat