Aivot jumissa? Nämä niksit lisäävät tuotteliaisuutta – testaa!

Jos olo tuntuu nuutuneelta ja vetämättömältä, testaa nämä kikat, jotka lisäävät älyllistä suorituskykyäsi!

Joskus töistä ei yksinkertaisesi meinaa tulla mitään. Olo on väsynyt, silmät nuupahtelevat ja luovuus on kadoksissa.

Testaa seuraavat Buzzfeedin kokoamat vinkit ja saat taatusti paljon enemmän aikaiseksi!

1. Vähennä häiriötekijöitä:American Psychological Associationin julkaiseman tutkimuksen mukaan monen asian tekeminen yhtaikaa voi viedä 40 prosenttia enemmän aikaa kuin yhteen asiaan keskittyminen kerrallaan. Sulje siis kaikki ylimääräiset välilehdet koneelta ja keskity vain siihen, mitä olet oikeasti tekemässä. 

2. Pidä listaa tekemättömistä asioista: Tutkimukset ovat osoittaneet, että tehtävälistan ylläpitäminen kynän ja paperin voimin on parempi kuin tietokoneella pidettävä lista. Kirjoittaminen on yhdistetty lisääntyneeseen kognitiiviseen ajatteluun.

3. Estä silmien rasittuminen: Tietokoneen tuijottelusta johtuva silmien rasittuminen voi aiheuttaa päänsärkyä. Estääksesi sen kokeile seuraavaa sääntöä: jokaisen 20 minuutin välein keskitä katseesi johonkin esineeseen 6 metrin päähän 20 sekunnin ajaksi. Muutos katseen tarkentamisessa antaa silmien lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Ja rentoutuneet silmät ovat myös tuotteliaammat silmät!

4. Laita valot päälle: Joskus voi olla houkuttelevaa jäädä työskentelemään pimeään, mutta valot kannattaa käydä napsauttamassa päälle.  Tutkimusten mukaan kirkkaammissa huoneissa työskenteleminen lisää valppautta.

5. Liiku: Yhdessä asennossa istuminen liian pitkään saattaa tehdä olon väsyneeksi. Kevyt liikunta saa veren virtaamaan ja aivot saavat enemmän happea. Erään tutkimuksen mukaan 10 minuutin kävely voi tuoda lisäenergiaa kahdeksi tunniksi.

6. Pysy nesteytettynä: Kofeiini ja sokeri saattavat antaa lyhyen energiarysäyksen, mutta pysyvä nesteytys pitää sinut valppaana ja terveenä. Pysyttäydy siis vedessä.

7. Kofeiininokoset: Jos todella tarvitset kofeiinia, laita herätyskello soimaan 15 minuutin päähän, juo kuppi kahvia ja ota nokoset. Kofeiinilla kestää 15 minuuttia vaikuttaa. Kellon soitua käy töiden kimppuun! 

Katso Buzzfeedin video:

Jos video ei näy mobiililaitteella, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat