Äitinsä tappanut sarjasyömäri iski jälleen ravintoloihin – “Herkkusuulla” uusi rikosvyyhti vireillä

Monia ravintoloita etenkin pääkaupunkiseudulla vuosien ajan huijannut viisikymppinen mies on jälleen rikossyytteissä. Asia käy ilmi Helsingin käräjäoikeudesta. 

Miestä vastaan on nostettu kaikkiaan neljä eri petossyytettä, joista osa koostuu useammasta kuin yhdestä teosta. Syyttäjän mukaan teot ajoittuvat vuoden 2019 lopulle ja kuluvan vuoden ajalle. Kyse on vastaavista teoista kuin aiemminkin: mies menee ravintolaan, tilaa ruokaa ja ilmoittaa rauhallisesti, ettei aio maksaa laskua. Tässä vaiheessa paikalle kutsutaan poliisi.

Uusien rikossyytteiden käsittelyyn ei ole vielä määrätty käsittelypäivää Helsingin käräjäoikeudessa. Tarkemmista teonkuvauksista ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa, koska syytteiden sisältö tulee julki vasta käsittelypäivänä. 

Syyttäjä on vaatinut teoista niin sanottua yhteistä rangaistusta, koska sakkorangaistuksella rikoksenuusijaa ei voi enää päästää. 

Passitettiin vankilaan

Miehen aiemmasta rikoshistoriasta on raportoitu lukuisia kertoja aiemminkin. Rikosten saaman julkisuuden ja toisteisen tekotavan vuoksi häntä on olettu kutsua nimillä “herkkusuu” sekä “sarjasyömäri”. 

Viimeksi mies joutui lyhyeksi ajaksi vankilaan heinäkuussa 2019. Hän oli syönyt maksamatta kymmenessä ravintolassa. 

Tuomioksi tuli neljän kuukauden ja 20 päivän ehdoton vankeusrangaistus. Runsaiden alkoholijuomien kera nautittujen aterioiden hinnat vaihtelivat 50 ja yli sadan euron välillä. Saldo oli kaikkiaan 750 euroa. 

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun mies on ollut vankilassa.

"Loppuu tämä pelleily"

Hänellä on pitkä rikoshistoria, johon sisältyy myös lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö sekä henkirikos. 1990-luvulla hän tappoi oman äitinsä Helsingissä. Ikää vuonna 1969 syntyneellä miehellä oli tuossa vaiheessa 22-vuotta.

Vuonna 2017 ravintolaselkkauksista käytiin jälleen oikeutta. Oikeussalissa kuultiin, kuinka tuomari kehotti miestä lopettamaan rikosten tekemisen.

– Kolmannelta luokalta asti olen elänyt rikollista elämää. Ei tämä lopu ikinä, mies vastasi ja esitti perään toiveen.

– Voisi antaa ensi kerralla sen verran enemmän, että loppuu tämä pelleily.

Lue myös:

    Uusimmat