Äitinsä murhasta epäilty poika vangittu – teossa käytettiin myös teräasetta

Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime torstaina Lönnrotinkadulla tapahtuneesta murhasta todennäköisin syin epäillyn 19-vuotiaan miehen.

Teko paljastui varhain sunnuntaiaamuna 5. kesäkuuta ja itse teko tapahtui aiemmin samana yönä. Uhri oli tekijän vuonna 1953 syntynyt äiti. Teko tapahtui yksityisasunnossa, eikä paikalla ollut tämän hetkisen tiedon mukaan epäillyn ja uhrin lisäksi muita.

Poliisi tutkii rikosta murhana tekoon liittyvän raakuuden ja julmuuden vuoksi. Poliisi ei halunnut kuvailla tekoa tarkemmin. Teossa on kuitenkin käytetty sekä fyysistä väkivaltaa että teräasetta. Tekijä oli poistunut paikalta teon jälkeen ja hänet tavoitettiin sunnuntaina aamuyöstä Helsingissä.

Epäilty kertoi tavoittamisen jälkeen poliisille alustavasti tapahtumien kulusta. Pidättämisen ja vangitsemisen sijaan epäilty toimitettiin terveysviranomaisten huostaan vielä samana päivänä.

Myöhemmissä kuulusteluissa epäilty myönsi teon, eikä poliisilla ole syytä epäillä tekoon liittyvän muita epäiltyjä.

– Epäilty on ollut poliisin kanssa yhteistyöhaluinen, kommentoi tutkinnanjohtaja komisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Jutun esitutkinta valmistunee syyskuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja