Mainos

Äitiä nöyryytettiin Frankfurtin lentokentällä – joutui puristamaan rintaansa todistaakseen imettävänsä

Tuore äiti joutui nöyryyttävän tehtävän eteen lentokentällä. Äiti on tehnyt valituksen poliisille jouduttuaan puristamaan rintaansa naispoliisin nähden.

Singaporelainen Gayathiri Bose, 33, matkusti Pariisiin Frankfurtista. Laukussa kulkenut rintapumppu herätti virkailijoiden epäilykset Frankfurtin lentokentän turvatarkastuksessa. 

Koska Bose matkusti ilman lastaan, naispuolinen poliisi vaati tätä naisen mukaan avaamaan paitansa ja puristamaan rintaansa todistaakseen, että hän rinnoista todellakin tulee maitoa.

"Aloin itkeä..."

3-vuotiaan ja 7-kuukautisen lasten äiti oli laittanut rintapumpun sisältävän laukkunsa läpivalaisuhihnalle, jonka jälkeen hänet talutettiinkin sivuun kuulusteltavaksi.

Äiti kertoi BBC:lle, että poliisit ihmettelivät, missä imettävän äidin vauva oli. Bosen passi otettiin talteen ja hänet vietiin huoneeseen, jossa naispuolinen poliisi pyysi tätä todistamaan, että hän todella imetti.

– Hän pyysi minua avaamaan puseroni ja näyttämään rintani. Hän kysyi, miksei minulla ollut mitään kiinni rinnassani, jos imetin ja eritin rintamaitoa.

Bose kertoo selittäneensä, ettei rinnassa ole jatkuvasti kiinni mitään laitetta, sillä rintapumppua käytetään vain säännöllisin väliajoin. Poliisi halusi todisteita.

Vaikka tilanne oli nöyryyttävä, Bose suostui tämän pyyntöön.

– Olin shokissa, Bose perustelee.

Nainen kertoo myös, ettei ollut varma, mitä tapahtuisi, jos hän ei suostuisi.

– Vasta kun tulin huoneesta, aloin hiljalleen ymmärtää, mitä juuri oli tapahtunut. Aloin itkeä, olin todella järkyttynyt, hän kertoo.

Bose kutsuu tapahtunutta "nöyryyttäväksi" ja "hyvin traumatisoivaksi". Kun tilanne oli ohi, nainen sai passinsa takaisin, ja hän sai nousta koneeseen. Tapauksesta järkyttynyt Bose on jättänyt valituksen Saksan poliisille.

Poliisi kieltää tapahtuneen

BBC:n mukaan Frankfurtin lentokentän poliisista kielletään osa tapahtumista.

Poliisin edustaja myönsi, että Bose pysäytettiin, jotta voitaisiin varmistaa, ettei rintapumppu ollut mahdollinen räjähde, mutta rinnan puristelun pyytämistä ei poliisin mukaan tapahtunut.

– Kiellämme väitteet, että matkustajaa olisi pyydetty todistamaan kyvykkyytensä imettää.

Poliisin edustaja huomauttaa, että naispoliisi on kahden lapsen äiti itsekin.

Lähde: BBC, Someecards

***

0:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.