Äiti jätti saapumatta neuvolaan: Löytyi tajuttomana sängystään huumeruiskun kanssa – pikkulapset kotona

Pienten lasten äiti tuomittiin heitteillepanosta hänen menetettyä tajuntansa sen jälkeen, kun hän oli käyttänyt huumeita asunnossaan lasten ollessa kotona.

Nainen oli Sastamalassa eräänä aamuna viime heinäkuussa käyttänyt huumausaineita suonensisäisesti ja nukahtanut tai sammunut sängylle.

Samalla naisen lapset, seitsemänkuukautinen ja noin kaksivuotias, olivat jääneet vaille hoitajaa. Pienempi lapsista oli pinnasängyssä, mutta vanhempi lapsista oli päässyt liikkumaan asunnossa.

Syyttäjän mukaan liikkumaan päässyt lapsi olisi päässyt käsiksi paitsi useisiin asunnossa olleisiin teräaseisiin, myös äitinsä vierelle huumeiden käytön jäljiltä jääneeseen neulaan. 

Päihdemaailmassa naiset kääntyvät toisiaan vastaan – entinen huumeidenkäyttäjä Riikka kertoo häpeästä, jota naiset kantavat 8:59
Päihdemaailmassa naisten asema on erilainen kuin miesten. Entinen huumeidenkäyttäjä Riikka kertoo häpeästä, jota naiset kantavat.

Isä löysi äidin makaamasta ruisku vierellään

Tilanne paljastui isän tultua asunnolle sen jälkeen, kun lasten äiti oli jättänyt saapumatta sovitulle neuvola-ajalle. Isä löysi naisen makaamassa sängyltä kädessään kiristysside ja vierellään injektioneula.

Vuonna 1998 syntynyt nainen tuomittiin kahdesta heitteillepanosta ja huumausaineen käyttörikoksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Nainen määrättiin lisäksi maksamaan kummallekin lapselle 1 250 euron kärsimyskorvaus. Hänen maksettavakseen tuli myös 250 euron uhkasakko, koska oli jättänyt saapumatta oikeuden istuntoon, jossa tapausta käsiteltiin.

Tuomio on lainvoimainen.

Miten puuttua läheisen päihderiippuvuuteen? 9:18
Miten puuttua läheisen päihderiippuvuuteen? Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtaja kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat