Mainos

Aistien valtakunta tuli Turkuun

Turkuun on koottu lähes 60 taiteilijan näyttely tai oikeammin taidetapahtuma, joka on saanut nimekseen Aistien valtakunta.

Talkoovoimin pystytetty näyttely on esillä lähes kahden kuukauden ajan sekä perinteisissä että vaihtoehtoisissa tiloissa. Turun taidemuseossa näyttely kestää kuukauden, Titanik-galleriassa näyttelyt vaihtuvat 2-3 viikon välein.

Vaihtoehtoiset tilat ja väliaikaiset julkiset teokset ovat olennainen osa tapahtumaa. Teokset ja performanssit levittäytyvät virallisten tilojen ulkopuolelle kaupunkitilaan: kaduille, liiketiloihin, taitelijoiden työhuoneille, baareihin ja klubeille. Yleisöluennot pidetään Turun taideakatemiassa.

Näyttelyn kuraattori lontoolainen David Crawforth sanoo, että Realm of the Senses/Aistien valtakunta on taideprojekti, joka tutkii arjessa ilmeneviä ääritiloja.

-Tarkoitus on puhutella yleisöä tavalla, joka ei ole holhoava eikä alentava. Tämä on syy siihen, että taide tuodaan julkiseen tilaan, myös muualle kuin tavanomaisiin taiteen esityspaikkoihin.
-Näin pyritään kaksisuuntaiseen prosessiin: tavoittamaan suuri yleisö katutilassa ja samalla houkuttelemaan ihmisiä museoon.
-Kun taide tulee osaksi arkea, ihmiset aktivoituvat huomaamaan, että he voivat käyttää omaa ääntään kulttuurissa, joka ottaa heidät huomioon. Tästä syntyy kokemus, joka on välitön ja autenttinen, arvioi Crawforth.

Aistien valtakunta -tapahtuma jatkuu Turussa 5. marraskuuta saakka.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.