Mainos

Airbus-lentokoneen moottori syttyi tuleen - hätälasku onnistui

Airbus A320 -matkustajalentokone on tehnyt tänään onnistuneen hätälaskun lentokentälle Espanjan Kanariansaarilla, kertoo norjalainen VG-sanomalehti.

Norjalaisturistien charter-lento oli matkalla Gran Canarialta Osloon, kun vähän nousun jälkeen koneeseen oli ilmaantunut vikaa ja kapteeni ilmoitti koneen palaavan takaisin kentälle. Koneen toisesta suihkuturbiinimoottorista oli nähty tulevan savua ja tulenlieskoja, matkustajat raportoivat VG-lehdelle. Matkustamossa oli syntynyt pienoinen paniikki, kun vian vakavuus oli tullut ilmi.

Espanjalaiselle Iberworld-lentoyhtiölle kuuluva kone onnistui hätälaskussaan. Matkustajia raportoidaan olleen noin 180. Ving-matkanjärjestäjän mukaan kaikki matkustajat ovat norjalaisia, ja heille järjestetään korvaava lento kotimaahansa.

Charter-lentoihin erikoistuneen Iberworldin laivue kattaa kaikkiaan kahdeksan kapearunkoista A320 ja kolme suurempaa A330 -lentokonetta.

Lokakuussa 2007 Iberworldin A320 joutui tekemään hätälaskun Tukholmaan charter-lennolla Turusta Las Palmasiin. Tuolloin koneen savuhälyttimet olivat tehneet väärän hälytyksen, ja kone pääsi jatkamaan matkaansa Arlandasta vielä saman päivän aikana.

Air Francen viimeviikkoinen turmakone oli mallia A330.

(MTV3)

Lue myös:
13.10.2007

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.