Aino-Kaisa Saarinen sai potkut: "Olen onnistunut työssäni"

Hiihtotähdestä kisapomoksi: Vieraana Aino-Kaisa Saarinen 9:31
Hiihtotähdestä kisapomoksi: Aino-Kaisa Saarinen MTV:n haastattelussa 2019.

Aino-Kaisa Saarinen on irtisanottu Salpausselän kisojen pääsihteerin tehtävästä samalla kun Lahti Events ei enää jatkossa vastaa Salpausselän kisojen järjestelyistä. Saarinen kokee onnistuneensa tehtävässään.

Hiihtoliiton ja Salpausselän kisoja järjestäneen Lahti Eventsin sopimus oli katkolla, ja Lahden kaupunginhallitus päätti siirtää kisojen järjestelyvastuun uudelle yhtiölle. Saarisen työsuhde Lahti Eventsin kanssa puolestaan päättyi yt-menettelyn tuloksena.

– Olin ajatellut, että tuossa jatkan, mutta realistina tiedostin, että kun sopimukset ovat katkolla, on aina se mahdollisuus, että käy näin. Nyt olen voinut ottaa vähän rennommin – ei tarvitse ottaa paineita ensi vuoden kisoista sen kummemmin. Pääsen itse nauttimaan Salpausselän kisojen mahtavasta tunnelmasta, Saarinen kertoo MTV Urheilulle.

Saarinen aloitti Salpausselän kisojen pääsihteerinä pian hiihtäjäuransa päättymisen jälkeen kesällä 2018. Hän korostaa jättävänsä tehtävänsä iloisin mielin. 

– Omalta osaltani olen onnistunut työssäni. Minun vastuullani oli kisojen budjetti, siinä pysyminen ja se, mitä viivan alle jää. Kun yhteistyökumppanimyynti nousee kahdessa vuodessa 68 prosenttia, se on minun mielestäni erinomainen aloitus.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan Hiihtoliitto ja Lahden Hiihtoseura eivät ole olleet tyytyväisiä Lahti Eventsiin viime vuosina. Lehden siteeraamat sisäpiirilähteet kuvailevat monista muistakin tapahtumista vastaavan yhtiön toiminnan olleen liian hajanaista.

– Vaikka olemme myös karsineet kuluja, meillä on ollut aika hyvä näkemys, mihin kannattaa panostaa ja mistä pihistää. Urheilupuoleen sisältyi isoimpia kuluja, mutta en halunnut, että urheilijat olisivat joutuneet säästöjen takia kärsimään, vaan pidin tiukasti mielessä, mistä siellä pihistää ja mihin panostaa. Samoin yleisöpuolella tuli palautetta muun muassa siitä, että vaikka on karsittu kuluja, on saatu silti yleisökokemuksia nostettua, Saarinen sanoo.

Entinen huippuhiihtäjä kiittelee, että hän pääsi Salpausselän kisojen pääsihteerinä näkemään urheilua toiselta puolelta ja työskentelemään vapaaehtoisten kanssa.

– Totta kai aina mietitään uusia asioita, mitä pystyttäisiin tekemään paremmin, mutta tuossa tuli omasta mielestäni hyvät onnistumiset. Asetan aina itselleni tavoitteita ja nyt pystyin saavuttamaan ne myös tässä.

"Unelmista totta -asioita"

Saarinen aikoo jatkossa tehdä entistä enemmän töitä omassa yrityksessään, mutta tarkkaa suunnitelmaa tulevaisuudestaan hän ei ole halunnut vielä tehdä.

– Nyt vedän vähän henkeä ja haluan viettää ansaittua lomaa. 

– Tänään olen muun muassa käynyt aamulla poimimassa nokkosia. Olen pitkään haaveillut pyöräretkestä saaristoon perheen kanssa ja olemme sen varmaan toteuttamassa. Unelmista totta -asioita.

Lue myös:

    Uusimmat