Mainos

Ainakin neljä turistia kuoli Kanarian tulvissa

Ainakin neljä turistia on kuollut Kanarian tulvissa. Suomalaisten uskotaan olevan turvassa.

Ainakin neljä turistia on kuollut rankkasateista syntyneissä tulvissa La Palman saarella Espanjan Kanariansaarilla eilen.

Espanjalaisten viranomaisten mukaan kaksi surmansa saaneista oli saksalaisia. Kaksi muuta olivat espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan ilmeisesti itävaltalaisia.

Paikallisviranomaisten mukaan ainakin kolme muuta turistia on edelleen kateissa Heidän kansallisuudestaan ei ollut tietoa. Kadoksissa olleita on tänään etsitty neljän helikopterin ja useiden pelastusryhmien voimin.

Turistit olivat patikoimassa suositussa Caldera de Taburienten kansallispuistossa, kun rankkasateesta syntyneet vesimassat huuhtoutuivat vanhassa tulivuoren kraaterissa sijaitsevaan kansallispuistoon. Puistossa oli useita ryhmiä, niistä suurin 40 espanjalaisen koululaisen ryhmä. Toiseksi suurin oli noin 30 matkailijan, todennäköisesti saksalaisten, ryhmä. Lisäksi alueella oli ilmeisesti itävaltalaisista vuoristokiipeilijöistä koostuva seurue.

La Palman saarella useita hotelleja ja mm. kouluja evakuoitiin rankkasateiden vuoksi. Gran Canarian saaren etelärannikolla satoja turisteja jouduttiin evakuoimaan hotelleistaan toisiin majoituspaikkoihin, koska sisätiloihin tulvi vettä. Myös useisiin kauppoihin ja matkamuistoliikkeisiin tuli vettä. Pohjoisessa Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa 15 lapsen kerrotaan loukkaantuneen myrskyssä.

Rankkasateet eivät ole uutistoimisto DPA:n mukaan vaikuttaneet Kanariansaarten lentoliikenteeseen. Myrskyvaroitus kumottiin tänään suurimmassa osassa Kanariansaaria.

Manner-Espanjassa sen sijaan kaikki lauttaliikenne Gibraltarin salmessa oli tänään poikki myrskyn takia. Myös kalastusalukset pysyivät satamissaan.

Suomalaiset turvassa


La Palman tulvista kärsineellä lomasaarella olleella suomalaisryhmällä ei ulkoministeriön mukaan ole ollut mitään hätää.

18 hengen ryhmästä suurin osa eli 13 henkeä oli illalla jo matkalla Suomeen. -Finnairin kone lähti Teneriffalta ja sen oli määrä tulla Helsinki-Vantaan kentälle klo 00.10 torstain vastaisena yönä, kerrottiin lentoyhtiöstä. -Kenenkään suomalaisen ei tiedetty loukkaantuneen myöskään muilla rankkasateen vaivaamilla Kanarian saarten alueilla, mainittiin illalla ulkoministeriöstä.

Ministeriö selvittää yhä edelleen, onko saarella ollut muita, yksittäisiä suomalaisturisteja.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.