Ainakin 24 ihmistä kuoli väkivaltaisuuksissa Papua-Uudessa-Guineassa – uhrien joukossa on useita pieniä lapsia ja naisia

Papua-Uuden-Guinean ylängöillä syttyneissä väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 24 ihmistä. Helan maakunnan hallintojohtajan William Bandon mukaan kahakan uhriluku saattaa vielä kasvaa.

Uhrien joukossa on useita pieniä lapsia ja naisia. Bando kertoi pyytäneensä maan keskushallintoa lähettämään maakuntaan ainakin sata poliisia lisää hillitsemään yhteenottoja.

Ulkomaailmasta eristyneen ylängön heimot ovat taistelleet keskenään satojen vuosien ajan. Automaattiaseiden leviäminen on tehnyt yhteenotoista entistä verisempiä. Tiedossa ei ollut, mikä aiheutti uudet yhteenotot.

Verilöyly on järkyttänyt koko maata, ja pääministeri James Marape varoitti tekijöiden joutuvan kärsimään rangaistuksen teoistaan.

– Tänään on elämäni surullisin päivä. Vaalipiirini Muniman ja Karidan kylissä on murhattu useita lapsia ja äitejä, Marape sanoi.

Marape ei vielä kertonut, miten turvallisuutta alueella ryhdytään parantamaan, mutta teki selväksi, että tehtävä on vaikea.

– Miten 400 000 asukkaan maakunnassa voidaan valvoa lakia ja järjestystä alle 60 poliisin voimin? pääministeri tuskaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja