Aika luopua kesävaatteista – poimi vinkit talvisäilöön

Taas on aika laittaa kesävaatteet säilöön ja ottaa esiin ne lämpimämmät, villapaidat ja muut. Näillä vinkeillä kesävaatteet säilyvät paremmin ja ne on helpompi ottaa jälleen esille.

Väärän vuodenajan vaatteiden poislaittaminen tuo lisää tilaa vaatekaappiin ja helpottaa näin ollen arkea merkittävästi.

Muistathan, että mitä puhtaampina ja järjestelmällisemmin ne pakkaat varastoon, sitä mukavampaa ja helpompaa ne on ottaa jälleen käyttöön kesän tullessa.

Viisi vinkkiä sujuvampaan säilytykseen

1. Pese vaatteet ennen poislaittoa

Et tarvitse kesävaatteita useampaan kuukauteen, joten pese ne ensin. Tuholaiset eivät pidä puhtaista vaatteista eivätkä tahrat pinty kankaaseen.

2. Valitse oikea säilytystapa

Muovipussit pitävät kosteuden ja lian ulkopuolella, mutta ne rikkoontuvat helposti. Lisäksi esimerkiksi nahkaisia tai mokkaisia ei sovi säilyttää muovipussissa, koska ne ovat materiaaleja, joiden täytyy päästä hengittämään. Pahvi- tai muovilaatikko tai kangaspussi on muovipussia parempi vaihtoehto.

Vaatteet viihtyvät myös vakuumipusseissa, joista ilma imetään imurilla pois. Tällöin ne mahtuvat myös pienempään tilaan. Voit myös säilöä vaatteet matkalaukkuun, jos et ole matkustamassa talven aikana.

3. Karkota tuholaiset

Kun laitat vaatteet varastoon, laita joukkoon mukaan pala seetripuuta, mustapippuria, laventelia, neilikkaa tai appelsiininkuoria - näin koit ja muut tuholaiset pysyvät kaukana.

4. Lajittele

Laita samanlaiset vaatteet samoihin laatikoihin – housut, paidat, hameet jne. Näin löydät heti etsimäsi, etkä joudu availemaan jokaista laatikkoa.

5. Varastoi helposti

Kun olet laittanut vaatteet laatikoihin tai pusseihin, vie ne varastoon. Muista, vaatteet eivät pidä kylmistä ulkovarastoista!

Koeta löytää vaatteille paikka, johon on helppo päästä tai ylettyä, näin ne on helppo ottaa esille taas kesän korvilla.

Lue myös:

    Uusimmat