Äidiltä vaadittiin lääkärissä todistusta siitä, että hän on tummaihoisen tytön äiti: "Olin epäuskoinen"

1:29

Amerikkalaisäiti väittää, ettei hänen tyttärensä saanut hoitoa, koska henkilökunta kyseenalaisti heidän sukulaisuussuhteensa.

Video: Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan. Aiemmin eräs äiti joutui lentokentällä todistamaan, että hänen poikansa on oikeasti hänen.

Karen Dresserin mukaan sairaalan henkilökunta ei uskonut, että vaaleaihoisella Dresserillä voisi olla tummaihoinen tytär, kertoo Waff.com.

"Olemme perhe kaikilla sanan tarkoittamilla tavoilla"

Tapahtumasarja alkoi, kun Dresserin tytär Amelia oli loukannut sormensa. Dresser vei 12-vuotiaan adoptiotyttärensä seuraavana päivänä klinikalle, jossa heiltä vaadittiin papereita todisteeksi sukulaisuussuhteesta. Dresser oli aiemminkin käynyt samalla klinikalla ilman ongelmia.

– Aluksi olin vain turta. Olin epäuskoinen, Dresser kuvailee.

– Olemme perhe kaikilla sanan tarkoittamilla tavoilla, ja se, että joku olettaa, ettemme ole, satuttaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Tiedän, että kyse on ihonväristä"

Dresser kysyi Facebookissa, onko keltään vaadittu samanlaista todistusta vanhemmuudesta. Kukaan vastaajista ei ollut kuullut vastaavasta tapauksesta.

– Joten tiedän, että kyse on ihonväristä, Dresser sanoo.

– Mielestäni ihmisten pitäisi ymmärtää, että perheitä on kaikenkokoisia ja -muotoisia ja on tärkeää kunnioittaa kaikkia perheitä.

Klinikka julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi, että vanhemmilta ei pyydetä todistusta, mutta huoltajilta pyydetään. Dresser itse vakuuttaa käyttäneensä sanaa "äiti" kuvaillessaan itseään.

"Jos minulla oli vaaleaihoinen tytär..."

Dresser lähetti klinikalle kirjeen, jossa kertoi, että kokee kohdanneensa klinikalla rasismia.

– Jos minulla olisi vaaleaihoinen tytär, olisivatko vastaanottovirkailijat odottaneet, että minulla on syntymätodistus mukanani? Ei, meitä ei olisi syrjitty. Jotta tämä fiasko olisi täydellinen, minä ja tyttäreni olemme käyneet useita kertoja tässä laitoksessa, Dresser kirjoitti.

– Vastaanottovirkailijat katsoivat tietojamme ja, voin vain olettaa, näkivät, miten monta kertaa minä, tyttäreni äiti, olen tuonut hänet tänne lääkärintarkastukseen. He sanoivat, että minulta olisi pitänyt kysyä huoltajuuspapereita joka kerta, kun toin tytön näytille.

Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan

Aiemmin Dresseriltä on pyydetty vain vakuutuskorttia, jossa tytön sukunimi on sama kuin Dresserin omissa henkilöpapereissa.

Kirjeensä lopuksi Dresser vaati klinikkaa käsittelemään asian.

– Ihmiset laitoksessanne tekivät perheestäni oletuksen, joka perustui todennäköisesti rotuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja