Ai muistaako Montrealin NHL-yleisö Saku Koivun? Video kapteenin paluusta nostaa kylmät väreet pintaan

Saku Koivu sai selvästi villeimmät suosionosoitukset, kun NHL-seura Montreal Canadiens toi vanhat kapteeninsa jäälle tiistain kierroksella.

Koivu toimi Montrealin kapteenina vuosina 1999–2009. Vuosien varrelle mahtuu mahtavia pelisuorituksia, raskaita loukkaantumisia sekä unohtumaton paluu kaukaloon vakavan sairauden jälkeen.

Sportsnetin julkaisemalla videolla Bell Centren yleisössä alkaa nousta mylvinä, kun Koivu astui käytävään Vincent Damphoussen esittelyvuoron jälkeen. Suomalaiskapteeni otettiin vastaan koskettavilla suosionosoituksilla.

Koivun paluu Bell Centreen videon kohdasta 7:01 alkaen:

Koivu oli jälleen otettu Montrealissa saamastaan huomiosta.

– Rakastamme kaupunkia. Se oli kotimme melkein 15 vuoden ajan. Se on sekoitus monia asioita, Koivu tunnelmoi Montreal Gazette -lehdelle.

– Fanien näkeminen ja ihmisten tapaaminen kadulla, ja sen tunteminen, kuinka intohimoisesti he suhtautuvat peliin. Se tekee paikasta hienon.

– Olen sanonut monta, monta kertaa, ettei tämä ole helpoin paikka, mutta minusta se on todella ainutlaatuinen ja erittäin jännittävä paikka pelata ja elää, Koivu kuvaili entistä kotikaupunkiaan.

Paikalla Montrealin 4-2-kotivoitossa New York Islandersia vastaan oli kaikkiaan 11 entistä Canadiens-kipparia.

Lue myös:

    Uusimmat