Ahvenanmaan saaristossa karille ajanut suomalainen rahtialus siirretty Hummelvikin satamaan – kapteenin epäillään olleen humalassa

Ahvenanmaan saaristossa karille ajanut suomalainen rahtialus on saatu siirrettyä Vårdön saarella sijaitsevaan Hummelvikin satamaan, selviää meriliikennettä seuraavalta MarineTraffic-sivustolta.

Paloinsinööri Thomas Mattsson Ahvenanmaan pelastuslaitokselta kertoi aiemmin tänään, että rahtialuksesta oli pumpattu vettä.

–  Osa lastista on purettu, loput puretaan satamassa, Mattsson kertoi.

Pelastuslaitos oli varautunut siirto-operaatioon öljyntorjuntaan vaadittavalla kalustolla. Mattsson kertoi, että rahtialuksesta oli ennen siirtoa päässyt valumaan mereen pieniä määriä hydrauliikkaöljyä, mutta suuremmasta öljyvuodosta ei hänen mukaansa pitänyt olla vaaraa.

Kapteenin epäillään seilailleen humalassa

Rahtialuksen kapteenin epäillään olleen haverin sattuessa humalassa. Asiasta kerrottiin aiemmin tänään Rajavartiolaitoksen Turun-rikostorjuntayksiköstä.

Tutkinnanjohtaja Tommi Lehtosen mukaan aluksen kapteenia epäillään vesiliikennejuopumuksesta ja hyvän merimiestavan laiminlyönnistä.

Epäily vesiliikennejuopumuksesta perustuu kapteenin seulonta-alkometriin antamaan puhallusnäytteeseen. Lehtosen mukaan kapteenilta otettiin myös verikokeet, joiden tulokset eivät olleet iltapäivällä vielä valmistuneet.

Epäily hyvän merimiestaidon laiminlyönnistä perustuu Lehtosen mukaan siihen, että alusta ei ole kuljetettu hyvän merimiestaidon mukaisesti.

–  Nyt on sitten ollut alkoholi kyseessä, nukahdettu rattiin ja menty maihin. Eli ei siinä kaikki ole mennyt ihan putkeen.

Leonie-niminen rahtialus ajoi varhain perjantaiaamuna kivikkoon Ahvenanmaan saaristossa. Noin 50-metrisessä rahtialuksessa oli kolmihenkinen miehistö ja lastina 800 kuutiometriä kauraa sekä kuusi kuutiometriä kevyttä polttoöljyä. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Lue myös:

    Uusimmat