Mainos

Aarnio-vyyhdin käsittely alkaa oikeudessa joulukuussa

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion rikosjutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 16. joulukuuta.

Helsingin käräjäoikeudessa järjestetään tuolloin ns. Trevoc-haaran valmisteluistunto. Käräjäoikeudesta kerrotaan, että varsinainen oikeudenkäynti alkaa tammikuun kolmannella viikolla.

Alustavan suunnitelman seurantalaitteita valmistavan Trevocin ympärille kietoutuvan jutun käsittely vie noin 20 päivää. Kun tarkoituksena on istua 2-3 päivää viikossa, niin käsittely kestänee maaliskuulle.

Sen jälkeen, arviolta huhtikuussa, alkaa huume-epäilyjen käsittely - olettaen, että niistä nostetaan syytteitä. Syyteharkinta ns. tynnyrijutusta valmistunee valtakunnansyyttäjän virastossa joulun alla.

Oikeus varautuu jo lomiin

Alustavassa suunnitelmassa on varauduttu jo hiihtoloma-, pääsiäisloma- ja kesälomataukoihin. Juttua ei puida noin kuukauteen juhannuksesta alkaen. Tämä tarkoittaa, että jutun käsittely käräjäoikeudessa jatkuu ainakin loppukesään tai alkusyksyyn.

Aarnio-jutun käsittelyä vaikeuttaa myös se, että Helsingin käräjäoikeudessa alkaa viikolla 9 ns. Vilja-Eerikan sosiaalihaara. Yhteensä 11 Helsingin kaupungin lastensuojelun ja terveydenhuollon työntekijää saa virkarikossyytteet äitienpäivänä 2012 julmasti murhatun helsinkiläistytön tapauksesta.

Useilla Aarnio-jutussa mukana olevilla asianajajilla on päämiehiä myös tässä jutussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.