Mainos

Aarnio-vyyhdin käsittely alkaa oikeudessa joulukuussa

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion rikosjutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 16. joulukuuta.

Helsingin käräjäoikeudessa järjestetään tuolloin ns. Trevoc-haaran valmisteluistunto. Käräjäoikeudesta kerrotaan, että varsinainen oikeudenkäynti alkaa tammikuun kolmannella viikolla.

Alustavan suunnitelman seurantalaitteita valmistavan Trevocin ympärille kietoutuvan jutun käsittely vie noin 20 päivää. Kun tarkoituksena on istua 2-3 päivää viikossa, niin käsittely kestänee maaliskuulle.

Sen jälkeen, arviolta huhtikuussa, alkaa huume-epäilyjen käsittely - olettaen, että niistä nostetaan syytteitä. Syyteharkinta ns. tynnyrijutusta valmistunee valtakunnansyyttäjän virastossa joulun alla.

Oikeus varautuu jo lomiin

Alustavassa suunnitelmassa on varauduttu jo hiihtoloma-, pääsiäisloma- ja kesälomataukoihin. Juttua ei puida noin kuukauteen juhannuksesta alkaen. Tämä tarkoittaa, että jutun käsittely käräjäoikeudessa jatkuu ainakin loppukesään tai alkusyksyyn.

Aarnio-jutun käsittelyä vaikeuttaa myös se, että Helsingin käräjäoikeudessa alkaa viikolla 9 ns. Vilja-Eerikan sosiaalihaara. Yhteensä 11 Helsingin kaupungin lastensuojelun ja terveydenhuollon työntekijää saa virkarikossyytteet äitienpäivänä 2012 julmasti murhatun helsinkiläistytön tapauksesta.

Useilla Aarnio-jutussa mukana olevilla asianajajilla on päämiehiä myös tässä jutussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja