Aarnio-uutisoinnista tunnettu Hesarin tähtitoimittaja Minna Passi siirtyy Suojelupoliisiin

Helsingin Sanomien rikos- ja oikeustoimittaja Minna Passi siirtyy Suojelupoliisin. Hän aloittaa uuden työn joulukuun puolivälissä.

Passi on tullut tunnetuksi erityisesti huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion tapauksen uutisoinnista, jota hän on tehnyt HS:ssä yhdessä Susanna Reinbothin kanssa.

Parivaljakko on saanut työstään useita palkintoja. Aiheen tiimoilta on myös dramatisoitu Nelosella pyörivä tv-sarja Keisari Aarnio.

Passi siirtyy Supon viestintätiimiin viestinnän asiantuntijaksi. Uudet tehtävät liittyvät erityisesti ulkoiseen viestintään.

"Tiedustelumaailma on kiinnostanut pidempään"

Passi kertoo tehneensä rikosuutisointia nyt yli kymmenen vuotta.

– Tuli fiilis, että voisi tehdä jotain uutta. Alle nelikymppisenä tällainen on vielä mahdollista helpommin.

– Tiedustelumaailma on kiinnostanut minua pidempään. On hienoa opetella uusia asioita.

Passi kiittelee työpariaan Susanna Reinbothia ja koko HS:n toimitusta.

– Sitä kautta on tietysti myös haikea tunnelma.

HS:ssä jatkava Susanna Reinboth on onnellinen työparinsa puolesta.

– Olen onnellinen Minnan puolesta, mutta totta kai tuntuu haikealta. Yhteistyömme on ollut todella ainutlaatuista. Meidän kohdallamme yksi plus yksi on ollut enemmän kuin kaksi, Reinboth sanoo.

Useampi muukin toimittaja on siirtynyt viime vuosina valtion virkoihin. Esimerkiksi Supon viestintäjohtaja Jyri Rantala siirtyi uusiin töihin Yleisradiosta ja keskusrikospoliisin viestintäpäällikkö Anna Zareff MTV:stä.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikosken tausta on HS:ssä ja MTV:ssä. Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä oli aiemmin HS:n ja BBC:n palveluksessa. Niin ikään Tullin viestintäjohtaja Mika Parkkonen oli aiemmin HS:ssä ja Nelosen uutisissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja